RijnlandRoute

Gezocht: wegen- en bruggenbouwers voor N206 Europaweg en Lammenschansplein

luchtfoto-n206-europaweg_1 rijnlandroute
Een luchtfoto van een deel van de N206 Europaweg bij Leiden. Foto via de provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland en gemeente Leiden starten met de aanbestedingsprocedure van het Lammenschansplein en de N206 Europaweg bij Leiden, een onderdeel van de RijnlandRoute. Naast een wegverbreding komen er nieuwe bruggen, fietspaden en wandelpaden.

Het Lammenschansplein en de N206 Europaweg bij Leiden zijn een belangrijke ontsluitingsroute van de RijnlandRoute, een wegverbinding tussen Katwijk en Leiden. De provincie en gemeente willen de ontsluitingsroute vernieuwen om files te verminderen.

De details van de aanbesteding staan sinds kort op TenderNed. De opdracht betreft wegverbredingen van de N206 Europaweg en brugvervangingen van de Trekvlietbrug en Lammebrug bij het Lammenschansplein. Het project wordt op een waarde van 71,5 miljoen euro geschat.

Criteria

“De provincie zoekt een aannemer die veilig kan bouwen in een complexe binnenstedelijke omgeving met een beperkte ruimte, veel verkeer en diverse stakeholders”, schrijft een woordvoerder op de website van Zuid-Holland. “Daarnaast dient de aannemer de benodigde technische ervaring te hebben op het gebied van beweegbare bruggen.”

De inschrijffase loopt tot 17 maart 2023. Aanmeldingen zijn tot die tijd welkom. De opdrachtgevers zijn van plan om drie kandidaten te kiezen. Zij worden na de selectie verzocht om plannen in te dienen voor duurzaamheid en het voorkomen van verkeers- en omgevingshinder. Eén van de drie kan aan de slag. De provincie Zuid-Holland verwacht de gunning tegen het einde van het jaar aan te kondigen.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.