Bord werk in uitvoering

A12 in Den Haag maanden dicht voor werkzaamheden

Foto: Vincent Krabbendam / ProMedia

Na het nodige uitstel beginnen komend weekend de voorbereidingen op het werk aan de Utrechtsebaan, het stuk A12 tussen het centrum van Den Haag en het Prins Clausplein. Vanaf aanstaande maandag kan er langs die route maandenlang geen verkeer de stad uit.

Aanvankelijk zou het werk in oktober al beginnen, maar door een vertraging in de aanbestedingsprocedure werd dat uitgesteld. Nu is het dus bijna zover en beginnen straks de werkzaamheden die tot en met mei zullen duren. Het weekend voor de start is de Utrechtsebaan ter voorbereiding in beide richtingen afgesloten. Ook een aantal andere weekenden in de komende twee maanden is de Utrechtsebaan in beide rijrichtingen dicht.

Groots aanpakken onvermijdelijk

“De Utrechtsebaan is best wel oud”, legt een woordvoerder van de gemeente Den Haag uit. “Beton heeft niet het eeuwige leven. Het moet een keer groots aangepakt worden, zodat de weg in de toekomst weer op orde is. We moeten even door de zure appel heen bijten, daarna kunnen we er weer jaren tegenaan.”

Betonnen ondergrond verslechtert

Dagelijks rijden zo’n 60.000 auto’s over de belangrijke uitvalsweg die is aangelegd in de jaren zeventig. Het asfalt op de Utrechtsebaan ligt op een betonnen ondergrond die volgens Rijkswaterstaat en de gemeente slecht begint te worden. Het beton wordt daarom gerepareerd en het asfalt vervangen. Ook de wanden van de verdiepte snelweg en de verkeerssystemen worden vervangen.

Bron: ANP

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.