VANWEGE NIEUWE STATIONSONDERDOORGANG

Zuidas wordt de komende weken ingrijpend verbouwd

Station Amsterdam Zuid (bron Zuidasdok)

De ringweg A10 bij de Zuidas in Amsterdam verandert deze zomer in een grote bouwplaats. Van 22 juli tot 3 augustus voert project Zuidasdok er grootschalige werkzaamheden uit om funderingen aan te brengen voor de nieuwe stationspassage van station Amsterdam Zuid.

In de elf dagen wordt een nieuwe, tweede passage voor station Zuid gebouwd. Er moet een fraaie toegang tot trein en metro komen, een gezellig winkelgebied en een gemakkelijke plek om fietsen te stallen. Daarvoor worden 135 funderingspalen in de grond gebracht en zo’n 340 ton aan damwandplanken. Om de fundering te kunnen bouwen, moet de A10 Zuid over een lengte van zo’n 100 meter worden afgegraven.

Stationspassage

Verder worden ook de metrosporen en -perrons aangepakt. De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, een project van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. Naast het bouwen van een nieuwe stationspassage worden knooppunt De Nieuwe Meer, de huidige stationspassage en het bus- en tramstation onder handen genomen.

Reizigersaantallen

Knooppunt Amstel en de snelwegtunnels zijn daarna aan de beurt. De bouw van de tweede stationspassage is ‘een megaklus, maar een belangrijke stap om de capaciteit van het drukke station Amsterdam Zuid uit te breiden’, aldus Zuidasdok. ‘Dit station is na de totale vernieuwing in reizigersaantallen vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.’

LEES OOK:

Vloedgolf aan werk dreigt spooraannemers te overspoelen

Negen weken geen treinen door verdubbeling spoor Heerlen-Landgraaf

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Zuidas wordt de komende weken ingrijpend verbouwd | Infrasite
VANWEGE NIEUWE STATIONSONDERDOORGANG

Zuidas wordt de komende weken ingrijpend verbouwd

Station Amsterdam Zuid (bron Zuidasdok)

De ringweg A10 bij de Zuidas in Amsterdam verandert deze zomer in een grote bouwplaats. Van 22 juli tot 3 augustus voert project Zuidasdok er grootschalige werkzaamheden uit om funderingen aan te brengen voor de nieuwe stationspassage van station Amsterdam Zuid.

In de elf dagen wordt een nieuwe, tweede passage voor station Zuid gebouwd. Er moet een fraaie toegang tot trein en metro komen, een gezellig winkelgebied en een gemakkelijke plek om fietsen te stallen. Daarvoor worden 135 funderingspalen in de grond gebracht en zo’n 340 ton aan damwandplanken. Om de fundering te kunnen bouwen, moet de A10 Zuid over een lengte van zo’n 100 meter worden afgegraven.

Stationspassage

Verder worden ook de metrosporen en -perrons aangepakt. De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, een project van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. Naast het bouwen van een nieuwe stationspassage worden knooppunt De Nieuwe Meer, de huidige stationspassage en het bus- en tramstation onder handen genomen.

Reizigersaantallen

Knooppunt Amstel en de snelwegtunnels zijn daarna aan de beurt. De bouw van de tweede stationspassage is ‘een megaklus, maar een belangrijke stap om de capaciteit van het drukke station Amsterdam Zuid uit te breiden’, aldus Zuidasdok. ‘Dit station is na de totale vernieuwing in reizigersaantallen vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.’

LEES OOK:

Vloedgolf aan werk dreigt spooraannemers te overspoelen

Negen weken geen treinen door verdubbeling spoor Heerlen-Landgraaf

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie