voestalpine Railpro neemt initiatief tot oprichten van B-relaisplatform

Tijdens het vierde Technisch ontbijtseminar op 23 november 2011, dit keer met thema B-relaisbeveiliging in de railinfrastructuur, neemt voestalpine Railpro BV het initiatief tot het oprichten van een B-Relaisplatform.

Railpro is van mening dat het huidige imago van het B-relaissysteem, dat momenteel geschetst wordt in de politieke discussie, geen recht doet aan de vele positieve aspecten van de B-relais. Om een realistisch en genuanceerd beeld te vormen, initieert Railpro tijdens dit seminar het B-relaisplatform. Alle geïnteresseerden die vinden een constructieve bijdrage te kunnen leveren aan de discussie omtrent dit onderwerp zijn van harte welkom deel te nemen aan het platform.

Geïnteresseerden in het Relaisplatform kunnen hun interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen aan communicatie@railpro.nl.

Treinbeveiliging door middel van relaistechniek heeft de laatste jaren ten onrechte een slechte naam gekregen. Het B-relaissysteem heeft bewezen intrinsieke veiligheid te bieden en hoge betrouwbaarheid tegen lage life cycle kosten. B-relais zijn geïntroduceerd in de naoorlogse periode van de Marshall-hulp, maar zijn daarmee allerminst verouderd of onveilig. Het systeem is inmiddels op essentiële punten gemoderniseerd en is bovendien een open source systeem. Daarmee staat het systeem klaar voor de continuering in de installed base en de doorontwikkeling voor een realisatie van een robuuste spooromgeving.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: voestalpine Railpro B.V.