koninginnensluis

Heijmans wint renovatie Koninginnensluis

De Koninginnensluis in het Merewedekanaal in Nieuwegein. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor de renovatie van de Koninginnensluis aan Heijmans. Dat maakt de opdrachtgever op donderdag bekend. 

Het 130 jaar oude Rijksmonument is aan onderhoud toe, zei Rijkswaterstaat toen de aanbesteding in maart werd bekendgemaakt. Nu laat de beheerder op zijn website weten dat de opdracht naar Heijmans gaat. De bruggen, bediening en besturing, bodem en wanden worden vernieuwd.

Het plan is om in 2025 met de uitvoering te beginnen, zegt Rijkswaterstaat. Daar gaat ongeveer anderhalf jaar aan ontwerp aan vooraf. De beheerder schakelt Heijmans in voor beide fasen. Dat noemt Rijkswaterstaat de twee-fasen aanpak, een manier van werken “waarbij zoveel mogelijk risico’s worden weggenomen”.

De Koninginnensluis, gezien vanaf de andere kant. Het artikel gaat verder na de foto. © Rijkswaterstaat

Kans op renovatie Houtribsluis

Als het werk van Heijmans aan de Koninginnensluis aan de eisen voldoet, dan krijgt de aannemer ook de opdracht voor de renovatie van de Houtribsluis bij Lelystad. Dit noemt Rijkswaterstaat de ‘portfolioaanpak’, waarbij aannemers kans maken op meerdere vergelijkbare opdrachten onder een enkel contract. Het idee is dat aannemers daardoor meer zekerheid hebben om te investeren in bijvoorbeeld medewerkers, nieuwe technieken of duurzame materialen, aldus de beheerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Heijmans wint renovatie Koninginnensluis | Infrasite
koninginnensluis

Heijmans wint renovatie Koninginnensluis

De Koninginnensluis in het Merewedekanaal in Nieuwegein. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor de renovatie van de Koninginnensluis aan Heijmans. Dat maakt de opdrachtgever op donderdag bekend. 

Het 130 jaar oude Rijksmonument is aan onderhoud toe, zei Rijkswaterstaat toen de aanbesteding in maart werd bekendgemaakt. Nu laat de beheerder op zijn website weten dat de opdracht naar Heijmans gaat. De bruggen, bediening en besturing, bodem en wanden worden vernieuwd.

Het plan is om in 2025 met de uitvoering te beginnen, zegt Rijkswaterstaat. Daar gaat ongeveer anderhalf jaar aan ontwerp aan vooraf. De beheerder schakelt Heijmans in voor beide fasen. Dat noemt Rijkswaterstaat de twee-fasen aanpak, een manier van werken “waarbij zoveel mogelijk risico’s worden weggenomen”.

De Koninginnensluis, gezien vanaf de andere kant. Het artikel gaat verder na de foto. © Rijkswaterstaat

Kans op renovatie Houtribsluis

Als het werk van Heijmans aan de Koninginnensluis aan de eisen voldoet, dan krijgt de aannemer ook de opdracht voor de renovatie van de Houtribsluis bij Lelystad. Dit noemt Rijkswaterstaat de ‘portfolioaanpak’, waarbij aannemers kans maken op meerdere vergelijkbare opdrachten onder een enkel contract. Het idee is dat aannemers daardoor meer zekerheid hebben om te investeren in bijvoorbeeld medewerkers, nieuwe technieken of duurzame materialen, aldus de beheerder.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.