Groot onderhoud Cronenburgerbrug in Loenen

Utrecht – Vanaf donderdag 8 september t/m vrijdag 21 oktober 2005 is de Cronenburgerbrug in Loenen afgesloten voor het wegverkeer. De afsluiting is noodzakelijk om de brug te kunnen renoveren. Ook de scheepvaart krijgt te maken met een stremming. In de periode van 12 september t/m 14 oktober zal de hoofddoorvaart bij de Cronenburgherbrug in de Vecht zijn afgesloten, met uitzondering van de weekenden en de woensdagavonden van 28 september en 5 oktober.

Wegafsluiting en omleiding
De afsluiting van de Cronenburgherbrug in de Bloklaan (N403) in Loenen begint op donderdag 8 september 10:00 uur en eindigt op vrijdag 21 oktober 17:00 uur.
Het wegverkeer zal worden omgeleid via de provinciale wegen N402 door de gemeente Loenen en de N201 in de richting van de gemeente Hilversum en vice versa.
Loosdrecht is bereikbaar vanaf de N201 via de ’s Gravelandsevaartweg.
De omleidingen worden met borden aangegeven. Fietsers kunnen via de gemeentelijke brug in Loenen de overzijde van de Vecht bereiken om daar hun weg te vervolgen. Om sluipverkeer op de Mijndensedijk, Oud Over en de Bloklaan te voorkomen, wordt er ter hoogte van de brug een fietssluis gemaakt.

Scheepvaartstremming
Vanaf 12 september tot en met 14 oktober zal de hoofddoorvaart in de Vecht zijn afgesloten ter hoogte van de Cronenburgherbrug. Dit geldt vanaf maandagochtend 06:00 uur tot vrijdagavond 24:00 uur. Op zaterdag en zondag is er wel doorvaart mogelijk. Daarnaast is doorvaart mogelijk op woensdagavond 28 september en woensdagavond 5 oktober, vanaf 17:30 uur tot 06:00 uur de volgende ochtend. Vanaf 17 oktober tot en met 21 oktober zal er weer sprake zijn van een beperkte brugbediening. Vanaf zaterdagochtend 22 oktober is de reguliere bediening weer van kracht waardoor er weer normale doorgang mogelijk is.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Utrecht