Zweedse betonprijs voor prof. F.J.M. Scheublin

Bunnik – De Swedish Concrete Association (Zweedse Betonvereniging) heeft aan prof.ir. F.J.M. Scheublin, directeur van BAM Advies & Engineering en hoogleraar construction technology aan de TU Eindhoven, de Zweedse Betonprijs 2005 toegekend. De onderscheiding wordt op 10 november in Stockholm uitgereikt tijdens de Zweedse Betondag.

De Swedish Concrete Award wordt eens in de twee jaar toegekend aan een internationale expert op het gebied van bouwen en beton in brede zin. Volgens de jury weet Frits Scheublin zijn praktische ontwerpkennis en theoretische inzichten aan te wenden voor een verdere optimalisatie en industrialisatie van het bouwproces. Ook zijn visie op de innovatieve kansen die nieuwe contractvormen bieden en een heldere kijk op technologische ontwikkelingen in de toekomst speelden een belangrijke rol in de overwegingen van de jury.

Tijdens een lezing op de Zweedse Betondag zal Scheublin zijn visies nader toelichten. Ook zal hij gastcolleges verzorgen aan de University of Technology in Lund en aan Chalmers University te Göteborg.

De Zweedse Betonprijs is eenmaal eerder toegekend aan een Nederlander. In 1991 mocht prof. Joost Walraven (TU Delft) de onderscheiding in ontvangst nemen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv