bouwkuip julianakanaal droogzetting

Droogzetting Julianakanaal wordt werkelijkheid: ‘Bouwkuip te riskant’

De bouwkuip in het Julianakanaal in april 2023, gezien vanaf het punt waar de damwand eerder bezweek. ANP / Hollandse Hoogte / Roger Dohmen

Het Julianakanaal tussen Berg en Obbicht wordt dit jaar over een lengte van vier kilometer drooggezet. Het werk begint naar verwachting in oktober, bevestigt minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat deze week. Het bedrijf Van den Herik Sliedrecht zal de verruiming van het kanaal tijdens de droogzetting afronden en de bouwkuip verwijderen die vorig jaar onverwachts volliep met water. Voor de scheepvaart wordt ernstige hinder verwacht, maar zonder een droogzetting durft Rijkswaterstaat de verruiming niet meer aan.   

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Droogzetting Julianakanaal wordt werkelijkheid: ‘Bouwkuip te riskant’ | Infrasite
bouwkuip julianakanaal droogzetting

Droogzetting Julianakanaal wordt werkelijkheid: ‘Bouwkuip te riskant’

De bouwkuip in het Julianakanaal in april 2023, gezien vanaf het punt waar de damwand eerder bezweek. ANP / Hollandse Hoogte / Roger Dohmen

Het Julianakanaal tussen Berg en Obbicht wordt dit jaar over een lengte van vier kilometer drooggezet. Het werk begint naar verwachting in oktober, bevestigt minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat deze week. Het bedrijf Van den Herik Sliedrecht zal de verruiming van het kanaal tijdens de droogzetting afronden en de bouwkuip verwijderen die vorig jaar onverwachts volliep met water. Voor de scheepvaart wordt ernstige hinder verwacht, maar zonder een droogzetting durft Rijkswaterstaat de verruiming niet meer aan.   

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.