Galecopperbrug A12

Galecopperbrug (A12) richting Arnhem drie dagen dicht

De Galecopperbrug over het Amsterdam Rijnkanaal is de op één na drukst bereden brug van Nederland. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten dat de Galecopperbrug bij Utrecht op de A12 richting Arnhem de komende weekenden drie dagen volledig is afgesloten. De extra reistijd wordt geschat op 60 minuten. Verkeer in de richting Den Haag ondervindt geen hinder. De wegbeheerder adviseert automobilisten om niet aan te sluiten bij de files, die vrijwel zeker gaan ontstaan.

De Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht is op zaterdag 6 april, zaterdag 13 april en zondag 14 april richting Arnhem van 08.00 tot 20.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. Dat meldt Rijkswaterstaat. De weg onder de brug (Papendorpseweg) is dan eveneens afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met wel 60 minuten extra reistijd. De Galecopperbrug is de op één na drukste brug van Nederland. Dagelijks passeren hier 220.000 voertuigen.

Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem wordt omgeleid via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15. Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Informatiepanelen en/of gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Door (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om steeds voor vertrek de actuele planning te bekijken op www.galecopperbrug.nl. Vanwege de verwachte hinder adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers – waar mogelijk – te reizen met het openbaar vervoer of de fiets. Of de autoreis op een andere dag te plannen.

Plaatsing nieuwe zadel pyloonkop

Tijdens de geplande afsluitingen plaatst Rijkswaterstaat een nieuwe constructie (zadel pyloonkop) op een van de torens van de brug. Daarnaast worden buizen bevestigd tussen het brugdek en de nieuwe constructie waar later dit jaar de nieuwe stalen kabels doorheen gaan lopen.

Galecopperbrug werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden de komende weekenden wordt onder meer een nieuw zadel voor een pyloonkop geplaatst.

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van groot onderhoud aan de Galecopperbrug. Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarnaast vertonen de stalen kabels die het brugdek dragen roestvorming. Om de brug ook in de toekomst veilig te kunnen gebruiken, vindt tot medio 2025 onderhoud plaats. De grootste klus is het vervangen van de stalen kabels.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin

Galecopperbrug (A12) richting Arnhem drie dagen dicht | Infrasite
Galecopperbrug A12

Galecopperbrug (A12) richting Arnhem drie dagen dicht

De Galecopperbrug over het Amsterdam Rijnkanaal is de op één na drukst bereden brug van Nederland. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten dat de Galecopperbrug bij Utrecht op de A12 richting Arnhem de komende weekenden drie dagen volledig is afgesloten. De extra reistijd wordt geschat op 60 minuten. Verkeer in de richting Den Haag ondervindt geen hinder. De wegbeheerder adviseert automobilisten om niet aan te sluiten bij de files, die vrijwel zeker gaan ontstaan.

De Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Utrecht is op zaterdag 6 april, zaterdag 13 april en zondag 14 april richting Arnhem van 08.00 tot 20.00 uur volledig afgesloten voor het verkeer. Dat meldt Rijkswaterstaat. De weg onder de brug (Papendorpseweg) is dan eveneens afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met wel 60 minuten extra reistijd. De Galecopperbrug is de op één na drukste brug van Nederland. Dagelijks passeren hier 220.000 voertuigen.

Verkeer vanuit Amsterdam richting Arnhem wordt omgeleid via de A1 en A27/A30 en vanuit Rotterdam richting Arnhem via de A15. Bij Utrecht rijdt het verkeer om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de A27 óf de A2 en A27. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid. Informatiepanelen en/of gele borden geven de omleidingsroutes aan.

Door (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om steeds voor vertrek de actuele planning te bekijken op www.galecopperbrug.nl. Vanwege de verwachte hinder adviseert Rijkswaterstaat weggebruikers – waar mogelijk – te reizen met het openbaar vervoer of de fiets. Of de autoreis op een andere dag te plannen.

Plaatsing nieuwe zadel pyloonkop

Tijdens de geplande afsluitingen plaatst Rijkswaterstaat een nieuwe constructie (zadel pyloonkop) op een van de torens van de brug. Daarnaast worden buizen bevestigd tussen het brugdek en de nieuwe constructie waar later dit jaar de nieuwe stalen kabels doorheen gaan lopen.

Galecopperbrug werkzaamheden
Tijdens de werkzaamheden de komende weekenden wordt onder meer een nieuw zadel voor een pyloonkop geplaatst.

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van groot onderhoud aan de Galecopperbrug. Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarnaast vertonen de stalen kabels die het brugdek dragen roestvorming. Om de brug ook in de toekomst veilig te kunnen gebruiken, vindt tot medio 2025 onderhoud plaats. De grootste klus is het vervangen van de stalen kabels.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Jeroen Baldwin