Jan Hoogland gehoord door Congres VS

Den Haag – De voormalig hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Jan Hoogland, verschijnt in oktober 2005 voor een speciale commissie van het Amerikaanse Congres. Hij is opgeroepen om als expert te worden gehoord tijdens een ‘Congressional Hearing’ over de ramp in New Orleans.

Het initiatief om een Nederlandse expert op het gebied van hoogwaterbescherming te bevragen komt van de Congres-commissie zelf. De commissie wil graag meer weten over de Nederlandse kennis en expertise op het gebied van hoogwaterbescherming, in relatie tot de gebeurtenissen in New Orleans. Toen Rijkswaterstaat het verzoek binnenkreeg, is besloten dat Jan Hoogland de meest geschikte persoon is.

Tijdens de hoorzitting inzake New Orleans mag Hoogland eerst een korte mondelinge verklaring afleggen, waarin hij een van tevoren ingeleverde schriftelijke verklaring toelicht. Vervolgens kunnen de commissieleden hem vragen stellen. Hoogland was tot begin dit jaar hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Noord-Nederland.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat