Bond past actie op het spoor aan

FNV Bondgenoten heeft woensdag besloten de acties op het spoor aan te passen. In plaats van een staking tot 12.00 uur op zaterdagochtend, zet treinpersoneel het materieel om vijf voor twaalf een paar minuten stil. Dinsdag 14 oktober, de dag van het Najaarsoverleg, rijden tot 10.00 uur geen treinen naar Den Haag.

De aanpassing is in nauw overleg met de kaderleden bij NS doorgevoerd op verzoek van de reizigersorganisatie Rover en de Consumentenbond. Zaterdag begint de herfstvakantie waardoor veel mensen gedupeerd zouden worden door een staking op zaterdagochtend.

“We zijn er niet om reizigers te duperen en niet doof voor de geluiden die we van reizigers horen”, zegt vakbondsbestuurder Andries van den Berg. “Maar we willen wel een duidelijk signaal afgeven aan de politiek in Den Haag. Zaterdag willen we een moment stilstaan bij de gevolgen van het afbraakbeleid.”

Van den Berg benadrukt daarmee nog eens dat het pakket aan bezuinigingsmaatregelen van het kabinet onacceptabel is. “Ook de werkgevers willen we waarschuwen. Wat nu in Den Haag wordt bezuinigd, komt straks terug op tafel als we gaan onderhandelen over een nieuwe cao.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht FNV Bonsgenoten