Vakgroep ‘Ingenieursbureaus Bouwondernemingen’ opgericht

Bouwend Nederland richt vakgroep ‘Ingenieursbureaus Bouwondernemingen’ op
Nieuwe vakgroep als gevolg van ontwikkelingen bij bouwondernemingen

Tijdens het Kivi Niria congres van 11 maart 2008 dat als thema ‘de veranderende rol van de ingenieur in de bouw’ had, heeft Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland, de oprichting van de nieuwe vakgroep ‘Ingenieursbureaus Bouwondernemingen’ (VIB) bekend gemaakt. De nieuwe vakgroep is een logisch gevolg van ontwikkelingen bij de bouwbedrijven.

Steeds meer integraal opererende bouwondernemingen maken gebruik van eigen ingenieursbureaus. Daarmee laten ze zien dat ze inspelen op veranderingen in de keten. Kennis van samenwerkingsvormen, nieuwe technieken en virtueel bouwen wordt belangrijker. De nieuwe rol van de ingenieursbureaus biedt hiervoor nieuwe kansen.

Daarom hebben de bij bouwondernemingen aangesloten ingenieursbureaus zich nu binnen Bouwend Nederland verenigd in de nieuwe vakgroep VIB. Daarbij wil Bouwend Nederland samenwerken met Kivi Niria, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs, en Onri, branchevereniging voor ingenieurs- en adviesbureaus.

De VIB is een platform voor de ingenieursbureaus bij bouwondernemingen, waarbij de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis en ervaringen. Daarnaast heeft de vakgroep zich ten doel gesteld de belangen te behartigen van de ontwerpende aannemer met betrekking tot de wet- en regelgeving. Ook wil de VIB verbanden leggen tussen de ontwikkelingen in de bouwbranche vanuit het ingenieursbureau perspectief.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland