Succesvolle Dag van de Bouw

Zoetermeer – Ruim 33.000 mensen hebben op zaterdag 3 juni 2006 een bezoek gebracht aan tientallen bouw- en infraprojecten, verspreid over het land. Tijdens de eerste ´Dag van de Bouw´ kon het publiek een kijkje nemen op bouwlocaties die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. De dag is een onderdeel van de campagne ´De Bouw maakt het´.

Bouwend Nederland spreekt van een succes; het aantal bezoekers was zelfs iets hoger dan waarop was gehoopt. De deelnemende bouw- en infrabedrijven hebben de positieve aandacht voor de sector zeer gewaardeerd, blijkt uit de eerste reacties vanaf de verschillende locaties. Zowel grote infrastructurele werken als kleine projecten, zoals de bouw van enkele woonhuizen of een school, konden worden bezocht.

Minister-president Balkende bezocht de Statentunnel in Rotterdam. Samen met Bouwend Nederland-voorzitter Elco Brinkman nam hij een kijkje bij de boorkop die inmiddels een weg van 1200 meter onder Rotterdam heeft afgelegd. De premier was na afloop zeer onder de indruk van het technisch kunnen en beklemtoonde het belang van de sector voor Nederland. Eerder op de dag was minister Dekker van VROM aanwezig bij de openstelling van het voormalig Sint Elisabeth Ziekenhuis in Leiden dat wordt omgebouwd tot wooncomplex.

In het Noorden van het land opende commissaris van de Koningin Alders in Groningen de ´Dag van de Bouw´ in de nieuw te verrijzen Blauwe Stad.

Het doel van de landelijke manifestatie was het Nederlandse publiek nader kennis te laten maken met de uiteenlopende projecten die de bouw- en infrabedrijven realiseren en de kennis en kunde die daarvoor nodig is.´De sector zorgt ervoor dat mensen plezierig kunnen wonen, goed kunnen werken, op talloze manieren kunnen recreeren, zich comfortabel kunnen verplaatsen en dat iedereen wordt voorzien van gas, water en elektriciteit. Die betekenis heeft afgelopen jaren minder in de belangstelling gestaan. Daarom willen we graag laten zien wat we doen´, aldus Elco Brinkman in een toelichting.´Want over al die zaken wordt veel gesproken, veel vergaderd en worden veel plannen geschreven, maar uiteindelijk zijn het de bouwbedrijven met hun medewerkers die ze realiseren. Daarom ook onze slagzin: De Bouw maakt het´.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bouwend Nederland (Brancheorganisatie)