Gunning versterking Ehzerbrug en Markelosebrug

Foto: Ivo Ketelaar

Rijkswaterstaat heeft de versterking van de Ehzerbrug en de Markelosebrug over de Twentekanalen definitief gegund aan Jansen Venneboer BV. Deze opdrachtnemer is geselecteerd op basis van de economisch meest voordelige inschrijving met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Onder andere het beperken van hinder van de werkzaamheden was hierbij een belangrijk aspect.

Bruggen versterken
Jansen Venneboer BV gaat de stalen constructies van zowel de onderzijde als de bovenbouw van de bruggen versterken. Bij de Markelosebrug worden ook de aanbruggen versterkt met beton en de voegovergangen en het asfalt vernieuwd.

Afsluiting van de bruggen
Onderhoud kan niet altijd zonder hinder worden uitgevoerd. In de aanbieding van Jansen Venneboer BV is de volgende voorlopige planning opgenomen:

  • De werkzaamheden aan de Ehzerbrug vinden plaats in juni 2017. De Ehzerallee wordt op de brug gedurende 8 dagen afgesloten voor verkeer van 21 tot en met 28 juni. De scheepvaart ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.
  • De werkzaamheden aan de Markelosebrug vinden plaats in juli en augustus 2017. De Stationsweg (N754) op de brug wordt 34 dagen afgesloten voor verkeer van 24 juli tot en met 26 augustus. De scheepvaart krijgt te maken met beperkte hinder in de periode 3 tot 28 augustus, waarbij de vaarweg alleen op zaterdag 19 en zondag 20 augustus volledig gestremd wordt. De afsluiting van de Markelosebrug vindt grotendeels plaats tijdens de bouwvak zodat er zo min mogelijk hinder ontstaat voor de omgeving.

Deze planning is nog onder voorbehoud. Weggebruikers en vaarweggebruikers worden tijdig geïnformeerd over verkeersmaatregelen, omleidingsroutes en langere reistijd.

Samenwerking Rijk en regio
Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente werken samen aan het versterken van 4 bruggen over de Twentekanalen. Naast de Ehzerbrug en de Markelosebrug betreft het ook de Dorrebrug en de Warmtinkbrug, de versterking daarvan wordt momenteel door Rijkswaterstaat apart aanbesteed. De versterking is nodig omdat de 4 bruggen op dit moment onvoldoende draagkracht hebben om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. De kosten van deze maatregelen worden verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug).

Meer informatie
Informatie over het werk is te vinden op de website van Rijkswaterstaat Men kan ook bellen met het gratis informatienummer 0800-8002.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat