brug a7 purmerend (1)

Versterking brug A7 Purmerend gegund aan Dura Vermeer

De brug in de A7 bij Purmerend. Foto via Rijkswaterstaat.nl

De spoedopdracht voor de versterking van de brug in de A7 bij Purmerend gaat naar Dura Vermeer. Dat bevestigen het bedrijf en Rijkswaterstaat op vrijdagochtend tegenover Infrasite. 

De aanbesteding werd eind vorig jaar bekendgemaakt. Rijkswaterstaat noemde het een “spoedklus”, want de brug is al sinds oktober 2022 afgesloten voor zwaar verkeer nadat uit een inspectie zou zijn gebleken dat de steunpunten niet sterk genoeg zijn. Inmiddels heeft de opdrachtgever een hoofdaannemer gevonden.

Het plan is om extra wapening aan te brengen op de pijlertafels waarop de brug steunt, valt te lezen in een aanbestedingsdocument. Ook de vervanging van asfalt, beton, voegovergangen en geleiderails vallen onder de opdracht. Het werk zal uitgevoerd moeten worden terwijl er een gewichtsbeperking van 25 ton op de brug geldt.

Hoewel de opdracht op papier aan Dura Vermeer is gegund, werkt de hoofdaannemer binnen het project samen in een bouwcombinatie met acht andere bedrijven: Spie, Hollandia, Swarco, Hakkers, Freyssinet, IV-Infra, Wagemaker en Kienia. De bouwcombinatie heet Savera.

Wanneer?

Volgens de huidige planning vinden de werkzaamheden in de periode van april tot september plaats. Dit kan nog veranderen en wordt in de komende tijd overlegd met de aannemer, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Volgens de beheerder blijft de brug tijdens de werkzaamheden “beperkt open” voor verkeer. “Weggebruikers moeten rekening houden met versmalde rijstroken, een lagere maximumsnelheid, de gewichtsbeperking en afgesloten op- en afritten van de A7 bij Purmerend.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Versterking brug A7 Purmerend gegund aan Dura Vermeer | Infrasite
brug a7 purmerend (1)

Versterking brug A7 Purmerend gegund aan Dura Vermeer

De brug in de A7 bij Purmerend. Foto via Rijkswaterstaat.nl

De spoedopdracht voor de versterking van de brug in de A7 bij Purmerend gaat naar Dura Vermeer. Dat bevestigen het bedrijf en Rijkswaterstaat op vrijdagochtend tegenover Infrasite. 

De aanbesteding werd eind vorig jaar bekendgemaakt. Rijkswaterstaat noemde het een “spoedklus”, want de brug is al sinds oktober 2022 afgesloten voor zwaar verkeer nadat uit een inspectie zou zijn gebleken dat de steunpunten niet sterk genoeg zijn. Inmiddels heeft de opdrachtgever een hoofdaannemer gevonden.

Het plan is om extra wapening aan te brengen op de pijlertafels waarop de brug steunt, valt te lezen in een aanbestedingsdocument. Ook de vervanging van asfalt, beton, voegovergangen en geleiderails vallen onder de opdracht. Het werk zal uitgevoerd moeten worden terwijl er een gewichtsbeperking van 25 ton op de brug geldt.

Hoewel de opdracht op papier aan Dura Vermeer is gegund, werkt de hoofdaannemer binnen het project samen in een bouwcombinatie met acht andere bedrijven: Spie, Hollandia, Swarco, Hakkers, Freyssinet, IV-Infra, Wagemaker en Kienia. De bouwcombinatie heet Savera.

Wanneer?

Volgens de huidige planning vinden de werkzaamheden in de periode van april tot september plaats. Dit kan nog veranderen en wordt in de komende tijd overlegd met de aannemer, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Volgens de beheerder blijft de brug tijdens de werkzaamheden “beperkt open” voor verkeer. “Weggebruikers moeten rekening houden met versmalde rijstroken, een lagere maximumsnelheid, de gewichtsbeperking en afgesloten op- en afritten van de A7 bij Purmerend.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.