brug a7 purmerend (1)
Geen zwaar verkeer

Aannemer gezocht voor spoedklus: versterking brug A7 bij Purmerend

De brug in de A7 bij Purmerend. Foto via Rijkswaterstaat.nl

De aanbesteding voor de versterking van de brug in de A7 bij Purmerend staat sinds maandag op TenderNed. Rijkswaterstaat zoekt een aannemer die extra wapening kan aanbrengen zodat de brug weer open kan voor zwaar verkeer. “Er is op zeer korte termijn een oplossing nodig.”    

De brug in de A7 loopt over de Neckerstraat en het Noordhollandsch Kanaal. Het kunstwerk is sinds oktober 2022 dicht voor voertuigen met een gewicht van meer dan 30 ton. “Uit een inspectie bleek dat de steunpunten van de brug mogelijk geen zwaar vrachtverkeer kunnen dragen”, maakte Rijkswaterstaat destijds op haar website bekend.

In de periode daarna werden mogelijke maatregelen onderzocht. Inmiddels heeft de beheerder een plan van aanpak. Rijkswaterstaat wil de brug laten versterken met extra wapening op de pijlertafels waarop de brug steunt. Dat laat de opdrachtgever weten in een aanbestedingsdocument dat op maandag op TenderNed is gepubliceerd.

Bedrijven die de opdracht willen uitvoeren kunnen zich tot 13 november inschrijven. Naast het aanbrengen van wapening gaat de klus om de vervanging van asfalt, beton, voegovergangen en geleiderails. De uiteindelijke aannemer zal het werk moeten kunnen uitvoeren terwijl de huidige gewichtsbeperking op de brug geldt, aldus Rijkswaterstaat.

Spoedklus

De opdrachtgever noemt het een “spoedproject”. Voertuigen met een gewicht van meer dan 30 ton moeten sinds oktober 2022 omrijden, wat zorgt voor extra reistijd en belasting op het onderliggende wegennet, zegt Rijkswaterstaat in een aanbestedingsdocument. “Dit maakt de problematiek van de brug blijvend urgent. Er is op zeer korte termijn een oplossing nodig.”

Planning

Na het einde van de inschrijffase op 13 november worden de inschrijvingen beoordeeld. Rijkswaterstaat verwacht de winnaar van de opdracht nog geen maand later bekend te maken, namelijk op 6 december. Volgens de huidige projectplanning moet het werk tussen het voorjaar en najaar van 2024 plaatsvinden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Aannemer gezocht voor spoedklus: versterking brug A7 bij Purmerend | Infrasite
brug a7 purmerend (1)
Geen zwaar verkeer

Aannemer gezocht voor spoedklus: versterking brug A7 bij Purmerend

De brug in de A7 bij Purmerend. Foto via Rijkswaterstaat.nl

De aanbesteding voor de versterking van de brug in de A7 bij Purmerend staat sinds maandag op TenderNed. Rijkswaterstaat zoekt een aannemer die extra wapening kan aanbrengen zodat de brug weer open kan voor zwaar verkeer. “Er is op zeer korte termijn een oplossing nodig.”    

De brug in de A7 loopt over de Neckerstraat en het Noordhollandsch Kanaal. Het kunstwerk is sinds oktober 2022 dicht voor voertuigen met een gewicht van meer dan 30 ton. “Uit een inspectie bleek dat de steunpunten van de brug mogelijk geen zwaar vrachtverkeer kunnen dragen”, maakte Rijkswaterstaat destijds op haar website bekend.

In de periode daarna werden mogelijke maatregelen onderzocht. Inmiddels heeft de beheerder een plan van aanpak. Rijkswaterstaat wil de brug laten versterken met extra wapening op de pijlertafels waarop de brug steunt. Dat laat de opdrachtgever weten in een aanbestedingsdocument dat op maandag op TenderNed is gepubliceerd.

Bedrijven die de opdracht willen uitvoeren kunnen zich tot 13 november inschrijven. Naast het aanbrengen van wapening gaat de klus om de vervanging van asfalt, beton, voegovergangen en geleiderails. De uiteindelijke aannemer zal het werk moeten kunnen uitvoeren terwijl de huidige gewichtsbeperking op de brug geldt, aldus Rijkswaterstaat.

Spoedklus

De opdrachtgever noemt het een “spoedproject”. Voertuigen met een gewicht van meer dan 30 ton moeten sinds oktober 2022 omrijden, wat zorgt voor extra reistijd en belasting op het onderliggende wegennet, zegt Rijkswaterstaat in een aanbestedingsdocument. “Dit maakt de problematiek van de brug blijvend urgent. Er is op zeer korte termijn een oplossing nodig.”

Planning

Na het einde van de inschrijffase op 13 november worden de inschrijvingen beoordeeld. Rijkswaterstaat verwacht de winnaar van de opdracht nog geen maand later bekend te maken, namelijk op 6 december. Volgens de huidige projectplanning moet het werk tussen het voorjaar en najaar van 2024 plaatsvinden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.