algemeen bouw en infra a10 zuid

Bouwend Nederland deelt nieuwe loon- en salaristabellen bouw en infra

Foto ter illustratie. Medewerkers werken aan een voegovergang op de A10 bij het station Amsterdam-Zuid in augustus 2023. ANP / Sander Koning

In aanloop naar de ingang van de nieuwe cao op 1 januari heeft Bouwend Nederland de nieuwe loon- en salaristabellen gedeeld voor bouw- en infrabedrijven die onder de cao vallen. De tabellen zijn in te zien op de website van de werkgeversorganisatie.

Na maanden aan onderhandelingen lieten de vakbonden FNV en CNV eerder deze maand weten dat de meerderheid van hun leden vóór het eindbod van de werkgevers heeft gestemd. Dit betekent dat de arbeidsvoorwaarden in het eindbod, waaronder een loonsverhoging, per 1 januari ingaan voor alle medewerkers van bouw- en infrabedrijven die onder de cao vallen.

Bouwend Nederland heeft de aankomende loonsverhoging alvast verwerkt in nieuwe loontabellen voor bouwplaatsmedewerkers en nieuwe salaristabellen voor uitvoerend technisch administratief (UTA)-medewerkers.

Zoals in de tabellen te zien gaat de loonsverhoging op twee momenten in 2024 in. De eerste stijging vindt op 1 januari plaats en bedraagt 3,5 procent plus 50 euro bruto extra per maand. De tweede stijging vindt op 1 juli plaats en bedraagt nogmaals 3,5 procent plus 50 euro bruto extra per maand. Dat komt over heel het jaar uit op een gemiddelde stijging van tien procent, berekent de FNV.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Bouwend Nederland deelt nieuwe loon- en salaristabellen bouw en infra | Infrasite
algemeen bouw en infra a10 zuid

Bouwend Nederland deelt nieuwe loon- en salaristabellen bouw en infra

Foto ter illustratie. Medewerkers werken aan een voegovergang op de A10 bij het station Amsterdam-Zuid in augustus 2023. ANP / Sander Koning

In aanloop naar de ingang van de nieuwe cao op 1 januari heeft Bouwend Nederland de nieuwe loon- en salaristabellen gedeeld voor bouw- en infrabedrijven die onder de cao vallen. De tabellen zijn in te zien op de website van de werkgeversorganisatie.

Na maanden aan onderhandelingen lieten de vakbonden FNV en CNV eerder deze maand weten dat de meerderheid van hun leden vóór het eindbod van de werkgevers heeft gestemd. Dit betekent dat de arbeidsvoorwaarden in het eindbod, waaronder een loonsverhoging, per 1 januari ingaan voor alle medewerkers van bouw- en infrabedrijven die onder de cao vallen.

Bouwend Nederland heeft de aankomende loonsverhoging alvast verwerkt in nieuwe loontabellen voor bouwplaatsmedewerkers en nieuwe salaristabellen voor uitvoerend technisch administratief (UTA)-medewerkers.

Zoals in de tabellen te zien gaat de loonsverhoging op twee momenten in 2024 in. De eerste stijging vindt op 1 januari plaats en bedraagt 3,5 procent plus 50 euro bruto extra per maand. De tweede stijging vindt op 1 juli plaats en bedraagt nogmaals 3,5 procent plus 50 euro bruto extra per maand. Dat komt over heel het jaar uit op een gemiddelde stijging van tien procent, berekent de FNV.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.