20 miljoen euro

Heijmans wint gunning onderhoud snelwegen Zuid-Holland

beneluxtunnel
Als onderdeel van de opdracht vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats bij de Beneluxtunnel (foto: juli 2022). ANP / Hollandse Hoogte / Laurens van Putten

Heijmans heeft de opdracht gewonnen voor het onderhoud van meerdere snelwegen in het zuiden van Zuid-Holland. Dat maakt het bouwbedrijf op woensdagochtend bekend. Het werk begint in maart 2024, wordt in hetzelfde jaar afgerond en brengt volgens Heijmans ongeveer twintig miljoen euro aan omzet binnen.

Het onderhoud moet gaan plaatsvinden op een deel van de A13 van Den Haag naar Rotterdam, de A15 bij Ridderkerk en in de Beneluxtunnel in de A4. Enkele wegdelen krijgen nieuw asfalt. Ook worden er bermen verlaagd, kunstwerken gerepareerd en vangrails vervangen of hersteld, zegt Rijkswaterstaat op zijn website.

Eerder dit jaar gunde de beheerder ook al het onderhoud van de A2 en A12 in Midden-Nederland aan Heijmans. De opdrachten hebben volgens het bouwbedrijf elk een waarde van ongeveer twintig miljoen euro.

Meer punten voor duurzaamheid

Verder maken beide opdrachten deel uit van de ‘koploperaanpak duurzame wegverhardingen’ van Rijkswaterstaat. Dat is een manier van aanbesteden die het lonend moet maken voor aannemers om asfalt zo duurzaam mogelijk toe te passen, legt de beheerder uit. Bedrijven met de “duurzaamste” mengsels en voorstellen voor de aanleg maken volgens Rijkswaterstaat meer kans op een gunning. “Heijmans is hierbij als winnaar uit de bus gekomen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Heijmans wint gunning onderhoud snelwegen Zuid-Holland | Infrasite