a15 boskalis onderhoud
24 miljoen euro

Boskalis wint gunning voor onderhoud A15 Ridderkerk-Deil

Foto ter impressie. Een deel van de A15. Rijkswaterstaat

De opdracht voor het onderhoud van de A15 tussen de knooppunten Ridderkerk-Zuid en Deil gaat naar Boskalis. Dat maakt de opdrachtgever, Rijkswaterstaat, op woensdag bekend. 

De klus heeft een waarde van ongeveer 24 miljoen euro, zegt de beheerder in een persbericht. Het “groot variabel onderhoud” gaat om de vervanging van asfalt, het herstel van vangrails en reparaties van viaducten en bruggen. Ook worden er voegovergangen vervangen en bermen verlaagd.

De voorbereidende werkzaamheden starten in de zomer van 2024. Volgens de huidige planning moet het werk begin november zijn afgerond, aldus Rijkswaterstaat. De opdrachtgever geeft verder aan dat de aanpak van verkeershinder relatief zwaar meewoog bij het bepalen van de winnende aannemer. “De A15 is immers een belangrijke verkeersader.”

Koploperaanpak duurzame wegverhardingen

De opdracht maakt deel uit van de ‘koploperaanpak duurzame wegverhardingen’ van Rijkswaterstaat. Dat is een manier van aanbesteden die het lonend moet maken voor aannemers om asfalt zo duurzaam mogelijk toe te passen, legt de beheerder uit. Bedrijven met de “duurzaamste” mengsels en manieren van werken maken volgens Rijkswaterstaat meer kans maken op een gunning. “Boskalis is hierbij als winnaar uit de bus gekomen.”

Eerder vandaag werd ook bekend dat Heijmans een opdracht binnen de ‘koploperaanpak’ heeft gewonnen. Dit bouwbedrijf gaat volgend jaar aan de slag met het onderhoud van de A13 tussen Den Haag en Rotterdam, de A15 bij Ridderkerk en de Beneluxtunnel in de A4.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Boskalis wint gunning voor onderhoud A15 Ridderkerk-Deil | Infrasite
a15 boskalis onderhoud
24 miljoen euro

Boskalis wint gunning voor onderhoud A15 Ridderkerk-Deil

Foto ter impressie. Een deel van de A15. Rijkswaterstaat

De opdracht voor het onderhoud van de A15 tussen de knooppunten Ridderkerk-Zuid en Deil gaat naar Boskalis. Dat maakt de opdrachtgever, Rijkswaterstaat, op woensdag bekend. 

De klus heeft een waarde van ongeveer 24 miljoen euro, zegt de beheerder in een persbericht. Het “groot variabel onderhoud” gaat om de vervanging van asfalt, het herstel van vangrails en reparaties van viaducten en bruggen. Ook worden er voegovergangen vervangen en bermen verlaagd.

De voorbereidende werkzaamheden starten in de zomer van 2024. Volgens de huidige planning moet het werk begin november zijn afgerond, aldus Rijkswaterstaat. De opdrachtgever geeft verder aan dat de aanpak van verkeershinder relatief zwaar meewoog bij het bepalen van de winnende aannemer. “De A15 is immers een belangrijke verkeersader.”

Koploperaanpak duurzame wegverhardingen

De opdracht maakt deel uit van de ‘koploperaanpak duurzame wegverhardingen’ van Rijkswaterstaat. Dat is een manier van aanbesteden die het lonend moet maken voor aannemers om asfalt zo duurzaam mogelijk toe te passen, legt de beheerder uit. Bedrijven met de “duurzaamste” mengsels en manieren van werken maken volgens Rijkswaterstaat meer kans maken op een gunning. “Boskalis is hierbij als winnaar uit de bus gekomen.”

Eerder vandaag werd ook bekend dat Heijmans een opdracht binnen de ‘koploperaanpak’ heeft gewonnen. Dit bouwbedrijf gaat volgend jaar aan de slag met het onderhoud van de A13 tussen Den Haag en Rotterdam, de A15 bij Ridderkerk en de Beneluxtunnel in de A4.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.