n337 (1)

Uitblijven stikstofvergunning vertraagt werk aan N337 in Overijssel

Een impressie van de verwachte toekomstige situatie bij de N337 in Olst. Provincie Overijssel

De werkzaamheden aan de N337 bij Olst en Den Nul in Overijssel lopen een vertraging op van minimaal een jaar. Dat maakt de provincie Overijssel op woensdag bekend. “De oorzaak is de stikstofuitstoot als gevolg van de werkzaamheden. Het verkrijgen van de vergunningen kost meer tijd dan gedacht.”

Het gaat om de vergunningen voor de aanleg van de nieuwe rotonde bij De Meente, de herinrichting van de Rijksstraatweg in de bebouwde kom van Den Nul en de aangepaste oversteek bij de Veerweg in Olst, zegt de provincie op haar website.

“Omdat dit grootonderhoud en de herinrichting van de weg niet mogen leiden tot een verhoogde uitstoot van stikstof op Natura 2000-gebieden, is nu nog niet duidelijk op welke wijze dit gerealiseerd kan worden.” De provincie wijst erop dat “stikstof regelmatig leidt tot vertraging of uitstel van projecten”.

Overijssel verwacht in april 2024 meer duidelijkheid te hebben over wat er nodig is om te voldoen aan de vergunningsvoorwaarden van de stikstofwetgeving. “Ondertussen onderzoeken we ook wat de gevolgen kunnen zijn, wanneer we de benodigde stikstofvergunningen niet verkrijgen.”

Onderdeel van groter project

Het werk in Olst en Den Nul is de eerste fase van het grootonderhoud van de N377 tussen Zwolle en Deventer, een project dat verder bestaat uit werkzaamheden aan de N337 bij Wijhe en Harculo. Een deel van die laatste werkzaamheden zijn al van start, valt te lezen op de website van de provincie, terwijl het werk in Olst en Den Nul nog moet worden aanbesteed.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Uitblijven stikstofvergunning vertraagt werk aan N337 in Overijssel | Infrasite
n337 (1)

Uitblijven stikstofvergunning vertraagt werk aan N337 in Overijssel

Een impressie van de verwachte toekomstige situatie bij de N337 in Olst. Provincie Overijssel

De werkzaamheden aan de N337 bij Olst en Den Nul in Overijssel lopen een vertraging op van minimaal een jaar. Dat maakt de provincie Overijssel op woensdag bekend. “De oorzaak is de stikstofuitstoot als gevolg van de werkzaamheden. Het verkrijgen van de vergunningen kost meer tijd dan gedacht.”

Het gaat om de vergunningen voor de aanleg van de nieuwe rotonde bij De Meente, de herinrichting van de Rijksstraatweg in de bebouwde kom van Den Nul en de aangepaste oversteek bij de Veerweg in Olst, zegt de provincie op haar website.

“Omdat dit grootonderhoud en de herinrichting van de weg niet mogen leiden tot een verhoogde uitstoot van stikstof op Natura 2000-gebieden, is nu nog niet duidelijk op welke wijze dit gerealiseerd kan worden.” De provincie wijst erop dat “stikstof regelmatig leidt tot vertraging of uitstel van projecten”.

Overijssel verwacht in april 2024 meer duidelijkheid te hebben over wat er nodig is om te voldoen aan de vergunningsvoorwaarden van de stikstofwetgeving. “Ondertussen onderzoeken we ook wat de gevolgen kunnen zijn, wanneer we de benodigde stikstofvergunningen niet verkrijgen.”

Onderdeel van groter project

Het werk in Olst en Den Nul is de eerste fase van het grootonderhoud van de N377 tussen Zwolle en Deventer, een project dat verder bestaat uit werkzaamheden aan de N337 bij Wijhe en Harculo. Een deel van die laatste werkzaamheden zijn al van start, valt te lezen op de website van de provincie, terwijl het werk in Olst en Den Nul nog moet worden aanbesteed.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.