amstel aquaduct arcadis tunnels noord-holland
Reparaties en beheer

Onderhoud tunnels Noord-Holland gegund aan Arcadis voor 125 miljoen

Het Amstel Aquaduct in 2014, een van de drie kunstwerken die in de komende jaren door Arcadis wordt beheerd en onderhouden. Marco Hillen / HH / ANP

Arcadis wint de opdracht voor het meerjarige onderhoud en beheer van de Waterwolftunnel, Abdijtunnel en het Amstel Aquaduct in Noord-Holland. Dat maakt de provincie deze week bekend op TenderNed. Het contract heeft een waarde van 125 miljoen euro. 

Het gaat om de bediening, bewaking en het onderhoud van de tunnels over een periode van maximaal tien jaar. De opdracht vervangt het huidige contract voor het onderhoud en beheer van de kunstwerken, dat in 2012 ook al aan Arcadis werd gegund.

Denk bij het onderhoudswerk aan reparaties van de draagconstructies van de tunnels. Voorbeelden van het beheer zijn inspecties van de tunnels en de bediening van technische installaties, waaronder ventilatoren, sensoren en brandbestrijdingssystemen.

Equans in Abdijtunnel

Terwijl Arcadis in de komende jaren al begint met het onderhoud van de Waterwolftunnel en het Amstel Aquaduct, wordt aan de Abdijtunnel nog door een andere aannemer gewerkt. Hier geldt tot 1 januari 2028 een onderhoudscontract tussen de provincie en Equans. Pas na afloop zal Arcadis het onderhoud op zich nemen. Het beheer gaat voor die tijd al van start.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Onderhoud tunnels Noord-Holland gegund aan Arcadis voor 125 miljoen | Infrasite
amstel aquaduct arcadis tunnels noord-holland
Reparaties en beheer

Onderhoud tunnels Noord-Holland gegund aan Arcadis voor 125 miljoen

Het Amstel Aquaduct in 2014, een van de drie kunstwerken die in de komende jaren door Arcadis wordt beheerd en onderhouden. Marco Hillen / HH / ANP

Arcadis wint de opdracht voor het meerjarige onderhoud en beheer van de Waterwolftunnel, Abdijtunnel en het Amstel Aquaduct in Noord-Holland. Dat maakt de provincie deze week bekend op TenderNed. Het contract heeft een waarde van 125 miljoen euro. 

Het gaat om de bediening, bewaking en het onderhoud van de tunnels over een periode van maximaal tien jaar. De opdracht vervangt het huidige contract voor het onderhoud en beheer van de kunstwerken, dat in 2012 ook al aan Arcadis werd gegund.

Denk bij het onderhoudswerk aan reparaties van de draagconstructies van de tunnels. Voorbeelden van het beheer zijn inspecties van de tunnels en de bediening van technische installaties, waaronder ventilatoren, sensoren en brandbestrijdingssystemen.

Equans in Abdijtunnel

Terwijl Arcadis in de komende jaren al begint met het onderhoud van de Waterwolftunnel en het Amstel Aquaduct, wordt aan de Abdijtunnel nog door een andere aannemer gewerkt. Hier geldt tot 1 januari 2028 een onderhoudscontract tussen de provincie en Equans. Pas na afloop zal Arcadis het onderhoud op zich nemen. Het beheer gaat voor die tijd al van start.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.