a2 het vonderen-kerensheide
Winnaar onbekend

Aannemer wint verbreding A2 Limburg, project van 400 miljoen euro

Een deel van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft een aannemer gekozen voor de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide in Limburg. Dat maakt demissionair minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat in een kamerbrief bekend.

Het twintig kilometer lange wegdeel krijgt nieuwe rijstroken. Elf kunstwerken worden vernieuwd. Rijkswaterstaat maakte de opdracht in juni 2022 bekend. Nu laat minister Harbers weten dat “de aanbesteding tot een winnaar heeft geleid”. In de kamerbrief wordt niet verduidelijkt om welk bedrijf het gaat.

“De aannemer maken we nog niet bekend, omdat het project nog niet is gegund”, vertelt woordvoerder Liz Zoetekouw van het ministerie tegenover Infrasite. Ze legt uit dat de procedure voor de gunning nog moet worden doorlopen. In de tussentijd staat het besluit niet zwart op wit.

Het ministerie heeft eerder 348 miljoen euro begroot voor het project. Harbers zegt dat geen van de bedrijven die zich hebben ingeschreven met een voorstel kwamen dat past binnen het budget. De minister zegt dat er 46 miljoen euro meer nodig is dan voorspeld vanwege prijsstijgingen.

Update 15:00 | Eerder vandaag werd in dit artikel vermeld dat de opdracht voor de verbreding al was gegund. Dit klopt niet. Er is een winnaar gekozen voor het project, maar de gunningsprocedure moet nog worden doorlopen.

A2 Het Vonderen-Kerensheide

De A2 is een van de enige snelwegen die het midden en zuiden van Limburg met de rest van Nederland verbindt. Rijkswaterstaat liet de doorstroming tussen Het Vonderen en Kerensheide in 2010 en 2011 verbeteren met de aanleg van spitsstroken die dichtgaan bij slecht weer en ongevallen.

Als onderdeel van de aankomende wegverbreding worden de spitsstroken verbouwd tot normale rijstroken, wat de doorstroming verder moet gaan verbeteren. Rijkswaterstaat verwacht dat de vernieuwde snelweg uiterlijk in 2027 wordt opgeleverd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Aannemer wint verbreding A2 Limburg, project van 400 miljoen euro | Infrasite
a2 het vonderen-kerensheide
Winnaar onbekend

Aannemer wint verbreding A2 Limburg, project van 400 miljoen euro

Een deel van de A2 tussen Het Vonderen en Kerensheide. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft een aannemer gekozen voor de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen en Kerensheide in Limburg. Dat maakt demissionair minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat in een kamerbrief bekend.

Het twintig kilometer lange wegdeel krijgt nieuwe rijstroken. Elf kunstwerken worden vernieuwd. Rijkswaterstaat maakte de opdracht in juni 2022 bekend. Nu laat minister Harbers weten dat “de aanbesteding tot een winnaar heeft geleid”. In de kamerbrief wordt niet verduidelijkt om welk bedrijf het gaat.

“De aannemer maken we nog niet bekend, omdat het project nog niet is gegund”, vertelt woordvoerder Liz Zoetekouw van het ministerie tegenover Infrasite. Ze legt uit dat de procedure voor de gunning nog moet worden doorlopen. In de tussentijd staat het besluit niet zwart op wit.

Het ministerie heeft eerder 348 miljoen euro begroot voor het project. Harbers zegt dat geen van de bedrijven die zich hebben ingeschreven met een voorstel kwamen dat past binnen het budget. De minister zegt dat er 46 miljoen euro meer nodig is dan voorspeld vanwege prijsstijgingen.

Update 15:00 | Eerder vandaag werd in dit artikel vermeld dat de opdracht voor de verbreding al was gegund. Dit klopt niet. Er is een winnaar gekozen voor het project, maar de gunningsprocedure moet nog worden doorlopen.

A2 Het Vonderen-Kerensheide

De A2 is een van de enige snelwegen die het midden en zuiden van Limburg met de rest van Nederland verbindt. Rijkswaterstaat liet de doorstroming tussen Het Vonderen en Kerensheide in 2010 en 2011 verbeteren met de aanleg van spitsstroken die dichtgaan bij slecht weer en ongevallen.

Als onderdeel van de aankomende wegverbreding worden de spitsstroken verbouwd tot normale rijstroken, wat de doorstroming verder moet gaan verbeteren. Rijkswaterstaat verwacht dat de vernieuwde snelweg uiterlijk in 2027 wordt opgeleverd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.