fietspad F200 KWS
Tweede fase van start

Aanleg fietspad van Haarlem naar Amsterdam vol op gang

De herasfaltering van de Haarlemmerstraatweg in Halfweg in mei. KWS nam voor het eerst een nieuwe asfaltspreider in gebruik, de V1900-5. Foto via KWS

De aanleg van het laatste deel van het fietspad tussen Haarlem en Amsterdam is vandaag begonnen, maakt KWS in een online update bekend. Bestaande fietspaden in de dorpen tussen de steden worden in de komende maanden door de aannemer verbreed en geherasfalteerd. Naar verwachting kunnen fietsers rond september in één lijn van Haarlem naar Amsterdam.

Het fietspad staat bekend als de F200 en loopt grotendeels parallel aan de N200. KWS bouwt de route opdracht van de gemeente Haarlemmermeer. De aanleg van het eerste deel, dat begint in Amsterdam en eindigt in Halfweg, is reeds afgerond. De aanleg van het tweede deel ging vandaag van start.

“Het gaat hier om de Schalkwijkpolderweg tot de onderdoorgang met de A9”, legt de aannemer uit. “We verbreden bestaande fietspaden, verwijderen asfalt, bouwen funderingen en leggen nieuw asfalt neer. Daarnaast vervangen we de drie grote duikers en een waterleiding onder de viaducten van de A9.”

Het bedrijf verwacht dat de tweede fase tot en met september duurt. Vervolgens wordt de nieuwe route beschikbaar voor fietsers.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Aanleg fietspad van Haarlem naar Amsterdam vol op gang | Infrasite