Wezep A28 Gelderland
Miljoenenproject

Aansluiting Wezep op A28 van start

Impressie van de aansluiting. afbeelding via de provincie Gelderland

Gebr. van der Lee begint op 20 februari met het voorwerk voor de aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28 in Gelderland. De aannemer start met zandtransport en tijdelijke verlichting om een werkterrein in te richten. Opdrachtgever provincie Gelderland wil de aansluiting in 2024 afronden. 

Het project is een samenwerking van de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland. Halverwege 2022 onthulde de provincie een aanbesteding voor bestratings- en asfalteerwerkzaamheden, betonwerk, verlichting en zandtransport. Zeven aannemers dingden mee. Gebr. van der Lee sleepte de opdracht binnen.

De waarde van het project wordt op ongeveer 15 miljoen euro geschat. Het eindresultaat is een aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28. De eerste fase gaat op 20 februari van start. Gebr. van der Lee transporteert zand en brengt tijdelijke verlichting aan.

Wezep

Tot en met juli wordt het werkterrein aan beide kanten van de A28 ingericht voor hei- en grondwerkzaamheden. Vervolgens begint fase twee. Tussen juli en oktober krijgt de uiteindelijke aansluiting vorm.

Door bedrijvenpark H2O met de A28 te verbinden wil de provincie Wezep ontlasten van vrachtverkeer. “Met als gevolg een grotere verkeersveiligheid, minder CO2-uitstoot door verkeer en minder geluid”, zegt een woordvoerder van de provincie Gelderland.

“Tijdens de voorbereidende werkzaamheden sluiten we twee verbindingswegen en de toe- en afrit parallel aan de A28 op knooppunt Hattemerbroek een nacht af. Dit is nodig om veilig barriers (tijdelijke geleidingswand of vangrail) op de vluchtstrook te plaatsen. De verbindingswegen zijn ontoegankelijk tussen 27 februari 21.00 uur en 28 februari 05.00 uur.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Aansluiting Wezep op A28 van start | Infrasite
Wezep A28 Gelderland
Miljoenenproject

Aansluiting Wezep op A28 van start

Impressie van de aansluiting. afbeelding via de provincie Gelderland

Gebr. van der Lee begint op 20 februari met het voorwerk voor de aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28 in Gelderland. De aannemer start met zandtransport en tijdelijke verlichting om een werkterrein in te richten. Opdrachtgever provincie Gelderland wil de aansluiting in 2024 afronden. 

Het project is een samenwerking van de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland. Halverwege 2022 onthulde de provincie een aanbesteding voor bestratings- en asfalteerwerkzaamheden, betonwerk, verlichting en zandtransport. Zeven aannemers dingden mee. Gebr. van der Lee sleepte de opdracht binnen.

De waarde van het project wordt op ongeveer 15 miljoen euro geschat. Het eindresultaat is een aansluiting van Wezep en bedrijvenpark H2O op de A28. De eerste fase gaat op 20 februari van start. Gebr. van der Lee transporteert zand en brengt tijdelijke verlichting aan.

Wezep

Tot en met juli wordt het werkterrein aan beide kanten van de A28 ingericht voor hei- en grondwerkzaamheden. Vervolgens begint fase twee. Tussen juli en oktober krijgt de uiteindelijke aansluiting vorm.

Door bedrijvenpark H2O met de A28 te verbinden wil de provincie Wezep ontlasten van vrachtverkeer. “Met als gevolg een grotere verkeersveiligheid, minder CO2-uitstoot door verkeer en minder geluid”, zegt een woordvoerder van de provincie Gelderland.

“Tijdens de voorbereidende werkzaamheden sluiten we twee verbindingswegen en de toe- en afrit parallel aan de A28 op knooppunt Hattemerbroek een nacht af. Dit is nodig om veilig barriers (tijdelijke geleidingswand of vangrail) op de vluchtstrook te plaatsen. De verbindingswegen zijn ontoegankelijk tussen 27 februari 21.00 uur en 28 februari 05.00 uur.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.