Hogering Almere Flevoland
Kou vertraagt project

Asfalt Hogering laat los, aannemer draait op voor kosten

Luchtfoto van de Hogering in 2021. ANP / Hollandse Hoogte / Your Captain Luchtfotografie

Delen van de heropende Hogering in Almere moeten opnieuw worden geasfalteerd omdat het wegdek loslaat. Dat meldt Omroep Flevoland. Eind 2022 werd de provinciale weg na drie jaar werkzaamheden heropend. Naar verluidt heeft het nieuwe asfalt niet goed kunnen hechten vanwege koud weer. Als gevolg onstonden er gaten in het wegdek. 

De Hogering tussen de A6 en Contrabasweg ligt sinds 2020 op de schop. De provincie Flevoland schakelde aannemer Gebr. van der Lee in voor de aanleg van rijstroken, parallelbanen en een tunnelbak. De Hogering is de drukste provinciale weg van Flevoland. De provincie wil de verkeersstroom verbeteren.

Op 22 december 2022 maakte Gebr. van der Lee dat de belangrijkste werkzaamheden waren voltooid. De Hogering werd vanuit alle richtingen bereikbaar. Vorige maand deelde de aannemer een kanttekening. “Een deel van het asfalt is aangebracht bij lage buiten temperaturen en heeft hierdoor niet de juiste kwaliteit gekregen.”

“Zodra de buitentemperaturen gunstig zijn (omstreeks april/mei) zal dit asfalt worden vervangen. Mocht dit asfalt in de tussentijd dermate verslechteren, dan voeren we tijdelijk asfaltreparaties uit”, zei het bedrijf. Inmiddels heeft Omroep Flevoland laten weten dat de er op verschillende plekken noodreparaties zijn uitgevoerd op het traject tussen de Contrabasweg en Hollandsedreef.

Vervangingskosten

De oplossing is tijdelijk. De provincie verwacht dat er in maart of april opnieuw wordt geasfalteerd. Volgens de omroep draait de aannemer voor de vervangingskosten op. Gebr. van der Lee voerde de asfaltering op verschillende momenten uit. Naast het traject tussen de Contrabasweg en Hollandsedreef zijn er geen problemen bekend. Borden waarschuwen automobilisten ter plaatse voor slecht wegdek.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Asfalt Hogering laat los, aannemer draait op voor kosten | Infrasite
Hogering Almere Flevoland
Kou vertraagt project

Asfalt Hogering laat los, aannemer draait op voor kosten

Luchtfoto van de Hogering in 2021. ANP / Hollandse Hoogte / Your Captain Luchtfotografie

Delen van de heropende Hogering in Almere moeten opnieuw worden geasfalteerd omdat het wegdek loslaat. Dat meldt Omroep Flevoland. Eind 2022 werd de provinciale weg na drie jaar werkzaamheden heropend. Naar verluidt heeft het nieuwe asfalt niet goed kunnen hechten vanwege koud weer. Als gevolg onstonden er gaten in het wegdek. 

De Hogering tussen de A6 en Contrabasweg ligt sinds 2020 op de schop. De provincie Flevoland schakelde aannemer Gebr. van der Lee in voor de aanleg van rijstroken, parallelbanen en een tunnelbak. De Hogering is de drukste provinciale weg van Flevoland. De provincie wil de verkeersstroom verbeteren.

Op 22 december 2022 maakte Gebr. van der Lee dat de belangrijkste werkzaamheden waren voltooid. De Hogering werd vanuit alle richtingen bereikbaar. Vorige maand deelde de aannemer een kanttekening. “Een deel van het asfalt is aangebracht bij lage buiten temperaturen en heeft hierdoor niet de juiste kwaliteit gekregen.”

“Zodra de buitentemperaturen gunstig zijn (omstreeks april/mei) zal dit asfalt worden vervangen. Mocht dit asfalt in de tussentijd dermate verslechteren, dan voeren we tijdelijk asfaltreparaties uit”, zei het bedrijf. Inmiddels heeft Omroep Flevoland laten weten dat de er op verschillende plekken noodreparaties zijn uitgevoerd op het traject tussen de Contrabasweg en Hollandsedreef.

Vervangingskosten

De oplossing is tijdelijk. De provincie verwacht dat er in maart of april opnieuw wordt geasfalteerd. Volgens de omroep draait de aannemer voor de vervangingskosten op. Gebr. van der Lee voerde de asfaltering op verschillende momenten uit. Naast het traject tussen de Contrabasweg en Hollandsedreef zijn er geen problemen bekend. Borden waarschuwen automobilisten ter plaatse voor slecht wegdek.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.