Heijmans A1

Heijmans gaat A1 tussen Apeldoorn en Twello verbreden

Foto: Heijmans

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello is voorlopig gegund aan Heijmans, dat met het project zo’n 150 miljoen euro omzet zal binnenhalen. Het werk start eind dit jaar en moet midden 2025 klaar zijn.

De opdracht betreft een traject van ongeveer 14 kilometer in de tweede fase van de verbreding van de A1. Deels wordt de weg opgerekt naar 2 x 3 rijstroken en deels naar 2 x 4 rijstroken. “Onder het project valt ook de reconstructie van knooppunt Beekbergen, aansluiting Voorst, aansluiting Twello en de aanleg van de parallelstructuur tussen het knooppunt en aansluiting Voorst. Daarnaast worden aanpassingen gedaan aan het onderliggende wegennet en worden twee verzorgingsplaatsen gereconstrueerd”, legt Heijmans uit.

Hetzelfde team wordt ingezet

Het werken aan deze specifieke weg is voor Heijmans overigens niet nieuw. Niet al te lang geleden werd de verbreding van de A1 tussen Twello en knooppunt Azelo al opgeleverd. De nieuwe klus sluit letterlijk en figuurlijk op dat werk aan en daar speelt Heijmans bewust op in.

“Hetzelfde team wordt ingezet om de ervaringen uit dat project op efficiĆ«nte wijze in te zetten bij deze nieuwe opdracht”, aldus het infrabedrijf in een toelichting op de voorlopige gunning. De uitbreiding van de A1 over een lengte van in totaal 55 kilometer moet ervoor zorgen dat het toenemende (vracht)verkeer op de weg goed kan blijven doorstromen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Heijmans gaat A1 tussen Apeldoorn en Twello verbreden | Infrasite
Heijmans A1

Heijmans gaat A1 tussen Apeldoorn en Twello verbreden

Foto: Heijmans

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en Twello is voorlopig gegund aan Heijmans, dat met het project zo’n 150 miljoen euro omzet zal binnenhalen. Het werk start eind dit jaar en moet midden 2025 klaar zijn.

De opdracht betreft een traject van ongeveer 14 kilometer in de tweede fase van de verbreding van de A1. Deels wordt de weg opgerekt naar 2 x 3 rijstroken en deels naar 2 x 4 rijstroken. “Onder het project valt ook de reconstructie van knooppunt Beekbergen, aansluiting Voorst, aansluiting Twello en de aanleg van de parallelstructuur tussen het knooppunt en aansluiting Voorst. Daarnaast worden aanpassingen gedaan aan het onderliggende wegennet en worden twee verzorgingsplaatsen gereconstrueerd”, legt Heijmans uit.

Hetzelfde team wordt ingezet

Het werken aan deze specifieke weg is voor Heijmans overigens niet nieuw. Niet al te lang geleden werd de verbreding van de A1 tussen Twello en knooppunt Azelo al opgeleverd. De nieuwe klus sluit letterlijk en figuurlijk op dat werk aan en daar speelt Heijmans bewust op in.

“Hetzelfde team wordt ingezet om de ervaringen uit dat project op efficiĆ«nte wijze in te zetten bij deze nieuwe opdracht”, aldus het infrabedrijf in een toelichting op de voorlopige gunning. De uitbreiding van de A1 over een lengte van in totaal 55 kilometer moet ervoor zorgen dat het toenemende (vracht)verkeer op de weg goed kan blijven doorstromen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam