Groot onderhoud aan de n834 van Buren tot Asch

De provincie Gelderland start op maandag 30 januari met werkzaamheden aan de N834 van Buren tot Asch. Het gaat om de reconstructie van kruisingen en rotondes en groot onderhoud aan het wegdek. In 2011 heeft de provincie aan het wegvak van de N834 van Tiel tot Buren gewerkt. Het komend half jaar is het weggedeelte van Buren, via Asch tot de N320 aan de beurt.

Om verkeershinder tot een minimum te beperken wordt het werk in fases uitgevoerd. Naar verwachting is het werk medio juni klaar.

Reconstructie van kruisingen en rotondes

Buren

• De aftrap van het werk is in Buren, de aannemer start met de reconstructie van de rotonde Peperstraat, vervolgens is de rotonde Aalswijksestraat aan de beurt. Het asfalt en de opsluitbanden van de rotondes worden vervangen door nieuw materiaal.

• Op de kruising van de Tielsestraat met de Ridder Alartlaan wordt een plateau gemaakt.

• De bushaltes langs de Dreef en de Culemborgseweg worden opgeknapt.

• De verkeerslichten bij de fietsoversteek bij de Erichemseweg worden vernieuwd.

Asch

• Ter hoogte van de kruising met de Achterstraat en de Krupheulstraat worden nieuwe plateaus aangelegd.

• De bushaltes langs de Culemborgseweg worden aangepast

Wegonderhoud

Het onderhoud wordt uitgevoerd aan de N834 vanaf de Maximiliaan van Egmondstraat tot de rotonde met de provinciale weg N320. Er komt nieuw asfalt (zwart en rood) en de belijning wordt aangepast aan de nieuwste richtlijnen. De rijbaan wordt verbreed met stroken beton en de verlichting langs de weg wordt aangepast.

Werkzaamheden in fasen

Het werk wordt overdag, ’s nachts en in weekenden in fasen uitgevoerd. Overlast voor omwonenden en weggebruikers wordt hierdoor beperkt en de aannemer kan snel en veilig werken. Vorig jaar werden van Tiel tot Buren fasen 1 tot en met 4 uitgevoerd.

Op 30 januari wordt in Buren gestart met fase 5 en daarna 6.

Fase 7 speelt zich af tussen Buren en Asch.

Fasen 8A en 8B worden uitgevoerd in Asch.

De data waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd staan met advertenties in de krant, op de website van de provincie: www.gelderland.nl en bereikbaargelderland.nl aangegeven.

Afsluitingen worden met borden langs de weg van tevoren aangekondigd.

Een overzichtskaartje en de planning van de fasen is te vinden op de websites www.gelderland.nl/n834 en bereikbaargelderland.nl.

Omleidingen

Voor de bereikbaarheid van steden en dorpen worden tijdens de afsluitingen omleidingsroutes ingesteld. De omleidingen staan met borden langs de weg aangegeven.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Gelderland