Praatpalen O-Brabant voorzien van draadloos netwerk

Praatpalen Oost-Brabant weer in gebruik

’s-Hertogenbosch – De weggebruiker kan vanaf 2 november 2007 weer gebruik maken van de 291 ANWB-praatpalen in Oost-Brabant. Rijkswaterstaat voorziet de praatpalen van een draadloos netwerk en start als eerste met de praatpalen bij de A2 rondweg Den Bosch. Het gaat om de praatpalen op de trajecten A2 Den Bosch-Eindhoven-Weert, A59 Waalwijk-Oss, N65-Tilburg-Vught en A58 Eindhoven- Tilburg. Deze praatpalen waren sinds februari buiten werking gesteld.

Landelijk

Landelijk worden alle praatpalen voorzien van een nieuw draadloos netwerk. De regio Amsterdam is als eerste hiermee van start gegaan. De regio Oost-Brabant wordt nu onder handen genomen. De praatpalen in de regio Breda zijn nog in gebruik. Begin 2008 worden deze praatpalen voorzien van het draadloze netwerk.

Buiten werking februari-september 2007

Voor de verbreding van de A2/A67 Randweg Eindhoven moest de bestaande kabel van het praatpalennetwerk met de verbinding naar de KPN-Telecom telefooncentrale verwijderd worden. Dit om te voorkomen dat de kabel onder het asfalt van de nieuwe parallelwegen van de randweg kwam te liggen.

Rondweg Den Bosch en Randweg Eindhoven komende jaren flink op de schop

De A2 Rondweg Den Bosch en de A2 Randweg Eindhoven worden tussen 2006 en eind 2009 / medio 2010 uitgebreid van 2×3 naar 4×2 rijstroken: twee rijstroken per rijrichting voor het doorgaande verkeer en twee rijstroken voor het lokale/bestemmingsverkeer. Meer informatie over de A2 rondweg Den Bosch is te vinden op de site: www.infrA2.nl . De vernieuwing van de randweg is te vinden op www.randwegeindhoven.nl of geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan het informatiecentrum aan De Run 4601 in Veldhoven naast het Maxima Medisch Centrum.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Brabant