Groot onderhoud N 206 Noordwijk – De Zilk

Den Haag – De provincie Zuid-Holland is in het weekend van 9/10 juni 2007 gestart met groot onderhoud aan de N 206 tussen Noordwijk en De Zilk.

Het werk wordt uitgevoerd in vier fases.

  • De eerste fase is tussen de van Berkelweg en de ’s Gravendamseweg in Noordwijk. Het komend weekend (16/17 juni 2007) is de weg nog geheel afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de van Berkelweg, Gooweg en Herenweg. De omleiding wordt ter plekke aangegeven met borden. Komend weekend wordt de belijning aangebracht.
  • De tweede fase betreft het stuk tussen de ’s Gravendamseweg en de Heerenweg Noord in Noordwijkerhout. De week van 11 t/m 15 juni is deze weg ’s nachts afgesloten vanwege het frezen van de oude asfaltlagen. In het weekend van 16 en 17 juni is dit wegvak geheel afgesloten en wordt er geasfalteerd. De week van van 18 t/m 22 juni is de weg overdag weer open en wordt ’s nachts gewerkt aan belijning en bermen. Verkeer wordt omgeleid via de Delfweg, Stationsweg, N208. De omleiding wordt ter plekke aangegeven met borden.
  • De derde fase die aan bod komt is tussen de Heerenweg Noord en de Hoog Duinweg. De gehele periode van 23 juni t/m 1 juli is dit wegvak afgesloten. Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via de Herenweg en de Oosterduinweg, het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Delfweg, Stationsweg, N208. De omleiding wordt ter plekke aangegeven met borden. Eerst wordt ook hier weer het oude asfalt verwijderd, vervolgens geasfalteerd en tot slot de nieuwe belijning aangebracht. Dit stuk weg wordt iets verbreed.
  • De laatste fase is het stuk tussen de Hoog Duinweg en en de aansluiting op de Zilkerduinweg bij stiltecentrum Tiltenberg in De Zilk. de week van 2 t/m 7 juli wordt hier ’s nachts het oude asfalt verwijderd en is de weg overdag gewoon open. Het weekend van 7 en 8 juli is de weg geheel afgesloten. In de week van 9 t/m 14 juli is de weg vervolgens overdag weer open en wordt ’s nachts de nieuwe belijning aangebracht. Verkeer wordt omgeleid viade Hoogduinweg, Beeklaan en de Zilkerduinweg. De omleiding wordt ter plekke aangegeven met borden.

De planning is uiteraard afhankelijk van het weer. Daarom is het weekend van 14 en 15 juli als reserveperiode voor uitgelopen werkzaamheden gereserveerd.

De weg wordt ingericht als 80 km weg met belijning volgens het concept Duurzaam Veilig. Dit wil zeggen een dubbele doorgetrokken middenstreep en doorgetrokken kantstrepen. De rijstroken worden hierdoor visueel smaller dan voorheen. Het effect hiervan is dat de weg minder uitnodigt tot te hard rijden.

Er is gekozen voor deze periode na de grootste drukte van de Keukenhof en voor de drukste tijd voor strandbezoek, namelijk de zomervakanties. De werkzaamheden en inrichting zijn afgestemd met de omliggende gemeenten, hulpdiensten en Connexxion.

Actuele informatie is te vinden op www.n206.nl Hier kunnen weggebruikers zich ook aanmelden voor een digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de voortgang en zijn de meest gestelde vragen over het werk beantwoord.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland