rijkswaterstaat foto 1
Holendrecht

Verbinding A9 naar A2 richting Utrecht afgesloten vanwege los asfalt

Rijkswaterstaat (via X)

Rijkswaterstaat heeft de verbindingsboog van de A9 naar de A2 richting Utrecht bij het knooppunt Holendrecht op woensdagmiddag afgesloten. Het nieuwe asfalt, dat hier afgelopen weekend werd aangebracht voor de verbreding van de A9, is losgeraakt. “Ernstige verkeershinder” wordt tijdens de avondspits op woensdag verwacht. 

Medewerkers zijn op woensdagmiddag begonnen met het herstel, waar naar verwachting ook vannacht aan wordt doorgewerkt, vertelt een woordvoerder tegenover Infrasite. De hoop is dat de verbindingsboog vóór de spits op donderdagochtend weer open kan. Op het moment van schrijven staat er zo’n acht kilometer file op de A9 tussen Aalsmeer en het knooppunt Holendrecht.

Het probleem is het nieuwe asfalt op de verbindingsboog. Dat werd in het weekend van 26 januari aangebracht voor de verbreding van de A9. Het asfalt is losgeraakt en zorgde eerder deze week ook al voor de afsluiting van een enkele rijstrook bij Holendrecht. De reden waarom het asfalt loslaat is nog niet bij Rijkswaterstaat bekend. “Het onderzoek loopt.”

Verbreding A9 Badhoevedorp–Holendrecht

VeenIX voert het asfaltherstel uit. De bouwcombinatie is de hoofdaannemer van de verbreding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht, een project dat in 2019 werd gegund en op dat moment een waarde had van zo’n 560 miljoen euro. Bruggen, viaducten en de weg worden in de komende jaren vernieuwd om de A9 tussen de knooppunten uit te breiden naar vier rijstroken per rijrichting.

In februari en maart wordt er onder andere bij het knooppunt Holendecht en het viaduct over de Beneluxbaan gewerkt om de weg te verleggen en ruimte te maken voor de verbreding van viaducten. Vanwege de werkzaamheden gaat de A9 in het weekend van 2 februari in één richting dicht vanaf Badhoevedorp tot en met Holendrecht. Vervolgens sluit in het weekend van 1 maart het deel van de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-Stadshart, maakte Rijkswaterstaat eerder deze maand bekend.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Verbinding A9 naar A2 richting Utrecht afgesloten vanwege los asfalt | Infrasite
rijkswaterstaat foto 1
Holendrecht

Verbinding A9 naar A2 richting Utrecht afgesloten vanwege los asfalt

Rijkswaterstaat (via X)

Rijkswaterstaat heeft de verbindingsboog van de A9 naar de A2 richting Utrecht bij het knooppunt Holendrecht op woensdagmiddag afgesloten. Het nieuwe asfalt, dat hier afgelopen weekend werd aangebracht voor de verbreding van de A9, is losgeraakt. “Ernstige verkeershinder” wordt tijdens de avondspits op woensdag verwacht. 

Medewerkers zijn op woensdagmiddag begonnen met het herstel, waar naar verwachting ook vannacht aan wordt doorgewerkt, vertelt een woordvoerder tegenover Infrasite. De hoop is dat de verbindingsboog vóór de spits op donderdagochtend weer open kan. Op het moment van schrijven staat er zo’n acht kilometer file op de A9 tussen Aalsmeer en het knooppunt Holendrecht.

Het probleem is het nieuwe asfalt op de verbindingsboog. Dat werd in het weekend van 26 januari aangebracht voor de verbreding van de A9. Het asfalt is losgeraakt en zorgde eerder deze week ook al voor de afsluiting van een enkele rijstrook bij Holendrecht. De reden waarom het asfalt loslaat is nog niet bij Rijkswaterstaat bekend. “Het onderzoek loopt.”

Verbreding A9 Badhoevedorp–Holendrecht

VeenIX voert het asfaltherstel uit. De bouwcombinatie is de hoofdaannemer van de verbreding van de A9 tussen Badhoevedorp en Holendrecht, een project dat in 2019 werd gegund en op dat moment een waarde had van zo’n 560 miljoen euro. Bruggen, viaducten en de weg worden in de komende jaren vernieuwd om de A9 tussen de knooppunten uit te breiden naar vier rijstroken per rijrichting.

In februari en maart wordt er onder andere bij het knooppunt Holendecht en het viaduct over de Beneluxbaan gewerkt om de weg te verleggen en ruimte te maken voor de verbreding van viaducten. Vanwege de werkzaamheden gaat de A9 in het weekend van 2 februari in één richting dicht vanaf Badhoevedorp tot en met Holendrecht. Vervolgens sluit in het weekend van 1 maart het deel van de A9 vanaf knooppunt Holendrecht tot en met afrit 5 Amstelveen-Stadshart, maakte Rijkswaterstaat eerder deze maand bekend.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.