OVG kwalificeert zich voor ontwikkeling A2 Maastricht

Rotterdam – OVG Projectontwikkeling en John Laing Infrastructure hebben zich met het consortium Samen@043 gekwalificeerd voor de competitie A2 Maastricht. De competitie richt zich op het ontwerp en realisatie van een pakket van maatregelen om het leefmilieu in Maastricht sterk te verbeteren. Daarbij worden maatregelen voorgesteld zoals de aanleg van een tunnel onder Maastricht.

Met deze selectie heeft OVG een belangrijke stap gezet in de ambitie een toonaangevend ontwikkelaar te worden op het gebied van infrastructuur en gebiedsontwikkeling.

Het Project in Maastricht is uniek. Nog niet eerder is in Nederland is één plan voor stad en snelweg van een dergelijke omvang gerealiseerd.

De innovatieve aanpak van OVG in combinatie met de kennis en ervaring van John Laing, maakt Samen@043 in deze publiek private samenwerking een geschikte partner. Die innovatieve aanpak blijkt onder meer uit het feit dat het consortium vooralsnog geen aannemer herbergt.

Het relatief kleine aantal betrokken organisaties zal in de loop van het proces worden uitgebreid naar aanleiding van de groeiende behoefte aan specifieke kennis en ervaring. Dit maakt het volledig geïntegreerde team met ruime ervaring in zowel Nederlandse als internationale aansprekende projecten uiterst flexibel.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Marktpartijen voor A2 Maastricht geselecteerd (22-03-2007)

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: OVG Projectontwikkeling