GTI wint onderhoudscontract DVM systemen RWS

GTI en Rijkswaterstaat sluiten prestatiecontract voor onderhoud verkeersmanagementsystemen

Zaltbommel – GTI en Rijkswaterstaat tekenden een prestatiecontract van 50 maanden voor het onderhoud en beheer van dynamische verkeersmanagementsystemen in Zeeland, Noord Brabant en Limburg. GTI Infra kwam als winnaar van de aanbesteding uit de bus en ondertekende recentelijk het prestatiecontract met Rijkswaterstaat. Het contract vertegenwoordigt voor GTI een waarde van 5,4 miljoen.

Meer dan 50% van Nederland
Ruim twee jaar geleden sloot GTI een vergelijkbaar vijfjarig prestatiecontract met Rijkswaterstaat voor het onderhoud van alle verkeersinstallaties en stuursystemen in de verkeerscentrale Noordwest-Nederland. Eind vorig jaar kreeg GTI het vertrouwen van Rijkswaterstaat voor het driejarig onderhoud van dynamische verkeersmanagementsystemen en de bijbehorende verkeerscentrale in Noord- en Oost-Nederland. Zeeland, Noord Brabant en Limburg voegt GTI er nu aan toe.
Vanaf de ondertekening van het prestatiecontract doet GTI het dagelijks onderhoud en beheer van meer dan vijftig procent van de dynamische verkeersmanagementsystemen in Nederland. GTI versterkt hiermee haar positie als toonaangevende partij in de inframarkt.

Dynamisch verkeerssysteem
De opdracht voor het onderhoud en beheer van de verkeersmanagementsystemen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg omvat de coördinatieverplichting van de storingen aan de MTM-systemen en de dynamische route-informatiepanelen (DRIPS). Daarnaast voert GTI het onderhoud uit van een omvangrijk aantal verkeersregelsystemen waaronder radardetectie, dynamisch inhaalverbod voor vrachtwagens, CVR ruimtes, toeritdoseersystemen, lussen, matrixborden, Traffic Eye vlaketunnel, gesloten televisiecircuit apparatuur (CCTV) en het centrale aanstuursysteem voor besturingsinstallaties van de openbare verlichting. Het betreffende traject vertegenwoordigt circa 460 kilometer snelweg waarover dagelijks tienduizend automobilisten hun doorgang vinden binnen de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

GTI richt zich op de technische dienstverlening en ontwikkelt integrale oplossingen: van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer in alle voorkomende disciplines. Met de ondernemingen Axima, Elyo, ENDEL, INEO, Tractebel Engineering en Fabricom GTI maakt GTI deel uit van SUEZ Energy Services.

SUEZ Energy Services, Europees leider op het gebied van installaties en technische dienstverlening, ontwikkelt voor opdrachtgevers in de industrie, utiliteit en infratechniek waardevolle oplossingen met betrekking tot ontwerp, realisatie en onderhoud van technische installaties evenals oplossingen voor energiebeheer en langdurig multidisciplinair beheer. SUEZ Energy Services telt 66.000 medewerkers en realiseerde in 2005 een omzet van 10,3 miljard euro. SUEZ Energy Services is een van de vier bedrijfsonderdelen van de beursgenoteerde, internationale industriële groep SUEZ.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: GTI nv