Hoogwater

Waterschappen in oosten blijven bezig, westen maakt zich minder druk

Een mobiele graafmachine rijdt op 27 december over een weg die blank staat in het beheergebied van het waterschap Vechtstromen in Oost-Nederland. Waterschap Vechtstromen

Zandzakken in de binnenstad van Deventer, ondergelopen paden in Zwolle en honderden dijkinspecteurs op de been: veel waterschappen in het oosten van midden van Nederland staan al dagen op scherp door een combinatie van hoogwater in de Rijn en een verzadigde grond. Ook in westen van Nederland is op sommige plekken sprake van hoogwater, maar hier zijn de problemen niet aanwezig of minder groot, vertellen meerdere waterschappen op vrijdag tegenover Infrasite.                 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.