Middensluis Terneuzen
Probleem met ontsteking

Technische storing vertraagt opblazen Middensluis Terneuzen

De Middensluis na een eerdere serie ploffen. Nieuwe Sluis Terneuzen

Het opblazen van een deel van de Middensluis in Terneuzen is op dinsdagochtend uitgesteld vanwege technische problemen. Vanavond wordt een nieuwe poging gedaan. De tweede serie ontploffingen is verplaatst van woensdagochtend naar woensdagavond, laat een woordvoerster van de Nieuwe Sluis weten. Het lijkt er op dat de ontstekingsmechanismen dinsdagochtend niet goed werkten. Dat zou nu verholpen zijn.

Begin april is een deel van de oostelijke wand van de oude sluis opgeblazen. Dat verliep zonder problemen. Vorig jaar werd voor de eerste explosies te veel springstof gebruikt, met schade aan panden in de binnenstad van Terneuzen als gevolg. Het werk is toen stilgelegd om een betere manier van exploderen te vinden. De nu uitgestelde ploffen vinden plaats bij de laatste delen van de betonnen wanden van de oude sluis.

Nieuwe Sluis Terneuzen

Terneuzen krijgt een sluis die qua omvang vergelijkbaar is met de sluizen in IJmuiden en Antwerpen. De Nieuwe Sluis is geschikt voor grote zeeschepen, die dan vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen kunnen varen en terug. Het is de bedoeling dat de waterkering eind dit jaar klaar is.

De bouw van de sluis is nodig omdat zeeschepen steeds groter worden, terwijl de binnenvaart capaciteitsproblemen heeft in het Vlaams-Nederlandse gebied. Nederland en Vlaanderen brengen samen ruim 1 miljard euro voor de bouw van de sluis op.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Technische storing vertraagt opblazen Middensluis Terneuzen | Infrasite
Middensluis Terneuzen
Probleem met ontsteking

Technische storing vertraagt opblazen Middensluis Terneuzen

De Middensluis na een eerdere serie ploffen. Nieuwe Sluis Terneuzen

Het opblazen van een deel van de Middensluis in Terneuzen is op dinsdagochtend uitgesteld vanwege technische problemen. Vanavond wordt een nieuwe poging gedaan. De tweede serie ontploffingen is verplaatst van woensdagochtend naar woensdagavond, laat een woordvoerster van de Nieuwe Sluis weten. Het lijkt er op dat de ontstekingsmechanismen dinsdagochtend niet goed werkten. Dat zou nu verholpen zijn.

Begin april is een deel van de oostelijke wand van de oude sluis opgeblazen. Dat verliep zonder problemen. Vorig jaar werd voor de eerste explosies te veel springstof gebruikt, met schade aan panden in de binnenstad van Terneuzen als gevolg. Het werk is toen stilgelegd om een betere manier van exploderen te vinden. De nu uitgestelde ploffen vinden plaats bij de laatste delen van de betonnen wanden van de oude sluis.

Nieuwe Sluis Terneuzen

Terneuzen krijgt een sluis die qua omvang vergelijkbaar is met de sluizen in IJmuiden en Antwerpen. De Nieuwe Sluis is geschikt voor grote zeeschepen, die dan vanaf de Westerschelde naar het Kanaal van Gent naar Terneuzen kunnen varen en terug. Het is de bedoeling dat de waterkering eind dit jaar klaar is.

De bouw van de sluis is nodig omdat zeeschepen steeds groter worden, terwijl de binnenvaart capaciteitsproblemen heeft in het Vlaams-Nederlandse gebied. Nederland en Vlaanderen brengen samen ruim 1 miljard euro voor de bouw van de sluis op.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.