Wilhelminabrug Deventer eerder open

Rijkswaterstaat en de gemeente Deventer openen in de nacht van maandag 15 op dinsdag 16 augustus 2016 om 00.00 uur de Wilhelminabrug weer voor alle verkeer. Dit is zes dagen eerder dan voorzien. Dit is mogelijk doordat in de avonduren en weekenden is doorgewerkt.

Tien weken versmalde rijstroken
Aansluitend volgen onderhoudswerkzaamheden aan het verfwerk van de boog van de brug. Waar nodig wordt het verfwerk bijgewerkt: eerst wordt de noordzijde gedurende vijf weken aangepakt, aansluitend vijf weken de zuidzijde.

Tijdens deze werkzaamheden is beperkte verkeershinder te verwachten. Er zijn dan twee versmalde rijstroken beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30 km/h. Voetgangers en fietsers kunnen in deze periode steeds één fietspad in twee richtingen gebruiken. Aan de kant van Twello worden tijdelijk verkeerslichten geplaatst om het langzame verkeer veilig te kunnen laten oversteken.

Laatste werkzaamheden
Daarna volgen nog de werkzaamheden aan de stalen onderzijde van de brug en aan het beton aan de onderzijde bij het Pothoofd. De werkzaamheden aan het beton bij het Pothoofd worden overdag uitgevoerd, buiten de spitsuren. De werkzaamheden aan de onderzijde van de brug veroorzaken geen verkeershinder.

Gezamenlijk onderhoud
Rijkswaterstaat en de gemeente Deventer werken samen aan het groot onderhoud van de Wilhelminabrug over de IJssel. Rijkswaterstaat doet dit vanuit zijn rol als brugeigenaar, de gemeente Deventer vanuit haar rol als wegbeheerder van de N344 en eigenaar van het oostelijke deel van de brug.

Actuele informatie
Voor vragen over de omleidingsroute kunt u contact opnemen met de gemeente Deventer via telefoonnummer 14 0570. Kijk voor algemene informatie op de projectpagina IJssel: onderhoud Wilhelminabrug U kunt ook bellen met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat op 0800-8002 van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00 uur tot 18.30 uur.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat