Spoorbrug over de IJssel succesvol ingevaren

DVD met beeldmateriaal beschikbaar op Dag van de Bouw

In het weekend van 1 en 2 mei 2010 is de brug over de IJssel succesvol ingevaren: zondag, net voor 18 uur, zijn de oevers van Hattem en Zwolle met elkaar verbonden. De twee delen op de oevers zijn in anderhalf jaar tijd gebouwd. Nu is het middenstuk van de brug ingevaren: 135 meter lang en 2.500 ton zwaar. Het invaren van de brug startte op zaterdagmorgen 6 uur en nam ca. 26 werkuren in beslag.

Zo’n 5.500 bezoekers bekeken dit weekend deze mega-klus vanaf het evenemententerrein aan de Hattemse kant. Duizenden belangstellenden in het land bekeken de webcam die – door de enorme belangstelling – op zaterdag- en zondagmiddag soms uit de lucht was. Voor alle bezoekers in Hattem was er een journaal te zien met uitleg over de bouw van de brug en camerawerk direct vanaf de pontons.

Er is tijdens het invaren van de brug veel beeldmateriaal gemaakt. Begin juni verschijnt er een DVD over het invaren en de bouw van de brug. Deze is beschikbaar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 5 juni bij de brug over de IJssel in Hattem. Waar deze DVD verder te verkrijgen is, leest u eind mei op www.hanzelijn.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail