Nieuwkomers Waterland krijgen gratis OV

Den Haag – Nieuwe inwoners van de Waterland-gemeenten (Beemster, Wormerland, Landsmeer, Zeevang, Purmerend, Edam-Volendam, Waterland) krijgen een gratis ‘probeerabonnement’ voor het openbaar vervoer. Op maandag 30 juli 2007 wordt de eerste uitgereikt. Het probeerabonnement is een van de experimenten met gratis OV dat deel uitmaakt van het project ‘Fileproof’ van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Nieuwkomers in de regio Waterland hebben de primeur in Nederland met het gratis OV-probeerabonnement. Zij mogen drie maanden lang gratis kennismaken met het regionale openbaar vervoer. Doel van de probeerkaart is nieuwe inwoners te stimuleren om het OV te gebruiken als serieus alternatief voor de auto in het woon-werkverkeer.

De zogenoemde Travelkaart is een initiatief van de stadsregio Amsterdam, GVB-Amsterdam, de stichting OV-fiets en vervoerbedrijf Arriva. Gebruikers van de Travelcard werken mee aan een onderzoek van de Stadsregio en het ministerie van Verkeer en Waterstaat naar veranderingen in het verplaatsingsgedrag van gebruikers van dit gratis OV-abonnement. Hun ervaringen worden door middel van digitale vragenlijsten op internet in kaart gebracht en geëvalueerd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat