Van Oord wint opdrachten suppleties NL kust

Van Oord draagt bij aan verdediging Nederlandse kust

Van Oord heeft twee opdrachten ontvangen van Rijkswaterstaat voor suppletiewerkzaamheden aan de Nederlandse kust, waaronder de tot nu toe grootste suppletie in Nederland. Met deze opdrachten is een bedrag van circa EUR 26 miljoen gemoeid. Uitvoering van de projecten is in juni 2007 begonnen en duurt tot december 2007. Van Oord zet op deze projecten vijf sleephopperzuigers in.

Het eerste project betreft suppletiewerkzaamheden op de kust van Ameland. In totaal wordt 1,4 miljoen m3 zand verwerkt in een vooroeversuppletie en ongeveer 400.000 m3 wordt opgespoten op het strand.

Het tweede project betreft suppletiewerkzaamheden voor de kust van Noord-Holland en op het strand van Den Helder. De werkzaamheden bestaan uit een vooroeversuppletie van 4.000.000 m3, een geulwandsuppletie van 1.800.000 m3 en een strandsuppletie van 1.500.000 m3.

Van Oord is regelmatig betrokken bij het onderhoud van de Nederlandse kustlijn en beschikt over de kennis en middelen om pro-actief mee te werken aan een veilig Nederland achter een sterke kustverdediging. De voorspelde klimaatveranderingen en daarbij behorende stijging van de zeespiegel maken dat in de toekomst ook versterking en verbreding van de Nederlandse kustverdediging noodzakelijk wordt.

Achtergrondinformatie (verzorgd door de redactie van Infrasite)
Rijkswaterstaat start met Zandsuppleties (13-04-2007)

Meer informatie over zandsuppleties op Infrasite.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Van Oord nv