Bestuurder Josette Van Wersch van Waterschap Limburg en wethouder Leon Geilen van Sittard-Geleen (bron: Waterschap Limburg)
EINIGHAUSEN

Kerkdorp wil droge voeten houden

Bestuurder Josette Van Wersch van Waterschap Limburg en wethouder Leon Geilen van Sittard-Geleen (bron: Waterschap Limburg)

Zorgen voor droge voeten voor de inwoners van het dorp Einighausen. Dat is het voornemen dat het Waterschap Limburg en de gemeente Sittard-Geleen samen hebben.

Einighausen is een kerkdorp met ongeveer 1300 inwoners aan de noordzijde van Geleen. Net als op andere plaatsen in Limburg kregen de inwoners de afgelopen jaren te maken met ernstige wateroverlast. Dat gebeurde zowel in 2016 en 2021 als het afgelopen voorjaar.

Intentieovereenkomst

Waterschap Limburg en de gemeente Sittard-Geleen hebben nu een intentieovereenkomst getekend. Zij gaan samen aan de slag om de wateroverlast in Einighausen te verminderen.

De gemeente heeft inmiddels al twee buffers en een regenwaterriool aangelegd. Die maatregel is echter niet voldoende om het kolkende water het hoofd te bieden. Daarom gaan het waterschap en de gemeente nu samen kijken naar welke maatregelen effectief en betaalbaar zijn.

Klimaatverandering

Het project is onderdeel van Water in Balans, een programma van Waterschap Limburg. Dat is opgezet om samen met partners en inwoners gerichte maatregelen te bedenken om wateroverlast als gevolg van klimaatverandering te verminderen.

Lees ook:

Zuid-Limburg werkt samen met buurregio’s

Limburg krijgt er 5 kilometer aan dijken bij

Auteur: Redactie

Kerkdorp wil droge voeten houden | Infrasite