MEGAKLUS

RWS gunt vervangen hekwerken Oosterscheldekering

Oosterscheldekering (foto: Quist Wintermans Architekten)

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor het vervangen van de leuning aan de Noordzeezijde van de Oosterscheldekering definitief gegund aan de combinatie Hollandia Services en Takke Breukelen. De bedrijven gaan ook  hekwerken met overloopbordessen op de pijlers plaatsen. In totaal wordt 3,8 km hekwerk vervangen.

Het vervangen van de leuning is na ruim 30 jaar nodig, omdat het einde van de levensduur nadert. De nieuwe leuning wordt 30 cm hoger en voldoet daarmee aan de nieuwste internationale veiligheidsnormen. Daarnaast wordt de toegang voor onbevoegden verder beperkt. Ter hoogte van iedere pijler komt een 3 meter hoog hek met een toegangspoort. Achter het hek worden alle 65 pijlers van vaste werkbordessen voorzien. Die helpen om het onderhoud vanaf de werkweg van de Oosterscheldekering makkelijker uit te voeren.

Gescoord

Rijkswaterstaat selecteerde bij deze aanbesteding op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit. Hollandia Services uit Krimpen aan den IJssel en Takke Breukelen hebben in hun voorstel goed gescoord op de aanpassing van het ontwerp. Dardoor is toekomstig onderhoud van het hek eenvoudiger is uit te voeren.

Proefstuk

In juli 2020 is een proefstuk van het hekwerk geplaatst ter hoogte van de pijler Schaar 7. Dit proefstuk is geëvalueerd in samenwerking met Quist Wintermans Architecten, de welstandscommissies van de gemeente Veere en Schouwen-Duiveland, de onderhoudsaannemers en hulpverleners. De werkzaamheden starten begin 2023.

LEES OOK:

Heijmans en Istimewa gaan Oosterscheldekering onderhouden

Rijkswaterstaat legt abnormaal lage inschrijving infrawerk terecht terzijde

Auteur: Redactie

RWS gunt vervangen hekwerken Oosterscheldekering | Infrasite
MEGAKLUS

RWS gunt vervangen hekwerken Oosterscheldekering

Oosterscheldekering (foto: Quist Wintermans Architekten)

Rijkswaterstaat heeft de opdracht voor het vervangen van de leuning aan de Noordzeezijde van de Oosterscheldekering definitief gegund aan de combinatie Hollandia Services en Takke Breukelen. De bedrijven gaan ook  hekwerken met overloopbordessen op de pijlers plaatsen. In totaal wordt 3,8 km hekwerk vervangen.

Het vervangen van de leuning is na ruim 30 jaar nodig, omdat het einde van de levensduur nadert. De nieuwe leuning wordt 30 cm hoger en voldoet daarmee aan de nieuwste internationale veiligheidsnormen. Daarnaast wordt de toegang voor onbevoegden verder beperkt. Ter hoogte van iedere pijler komt een 3 meter hoog hek met een toegangspoort. Achter het hek worden alle 65 pijlers van vaste werkbordessen voorzien. Die helpen om het onderhoud vanaf de werkweg van de Oosterscheldekering makkelijker uit te voeren.

Gescoord

Rijkswaterstaat selecteerde bij deze aanbesteding op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit. Hollandia Services uit Krimpen aan den IJssel en Takke Breukelen hebben in hun voorstel goed gescoord op de aanpassing van het ontwerp. Dardoor is toekomstig onderhoud van het hek eenvoudiger is uit te voeren.

Proefstuk

In juli 2020 is een proefstuk van het hekwerk geplaatst ter hoogte van de pijler Schaar 7. Dit proefstuk is geëvalueerd in samenwerking met Quist Wintermans Architecten, de welstandscommissies van de gemeente Veere en Schouwen-Duiveland, de onderhoudsaannemers en hulpverleners. De werkzaamheden starten begin 2023.

LEES OOK:

Heijmans en Istimewa gaan Oosterscheldekering onderhouden

Rijkswaterstaat legt abnormaal lage inschrijving infrawerk terecht terzijde

Auteur: Redactie