Grote spoorvernieuwing in Zeeland

ProRail gaat in de herfstvakantie ruim 7 kilometer spoor vernieuwen in Zeeland. Ook wordt er een tiental wissels vernieuwd en worden in Goes raildempers geplaatst. Door het spoor tijdig te vernieuwen blijft het in goede conditie en kunnen de treinen er veilig overheen blijven rijden. Vanwege de werkzaamheden rijden er van zaterdag 18 oktober tot en met zondag 26 oktober geen treinen maar bussen tussen Vlissingen en Kruingingen – Yerseke.

Het vernieuwen van het spoor vindt plaats op verschillende locaties. In Goes gaat het om bijna 5 kilometer spoor en twee wissels en in Vlissingen gaat het om ongeveer 2 kilometer spoor en nog eens 8 wissels. Ook wordt de overweg Kloetingseweg vernieuwd. Daarnaast wordt op beide locaties een aantal wissels definitief verwijderd omdat ze niet meer worden gebruikt.

Goes krijgt Raildempers

In Goes worden gelijk met de vernieuwing van het spoor ook raildempers geplaatst. Deze dempers worden op de spoorstaaf gemonteerd en verminderen het geluid van passerende treinen met gemiddeld 3db. De plaatsing is onderdeel van het geluidsaneringsprogramma ‘Zeeuwse lijn’ dat ProRail uitvoert in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Gevolgen treinverkeer

De werkzaamheden zijn in overleg met de vervoerders gepland en bewust gecombineerd om de hinder te beperken. NS heeft voor haar reizigers een speciale pagina gemaakt over de gevolgen voor het treinverkeer: www.ns.nl/treinverkeerzeeland. Ook adviseert NS reizigers kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen op www.ns.nl en raadt reizigers aan rekening te houden met 30 tot 60 minuten extra reistijd, afhankelijk van het moment waarop men reist.

ProRail vernieuwt

Meer informatie over het werk tussen Vlissingen en Kruiningen is terug te vinden op de pagina : https://www.prorail.nl/werkzaamheden/vlissingen-kruiningen-18-tm-26-oktober. Het werk is onderdeel van de grootste vernieuwing en aanpassing van het Nederlandse spoor sinds het bestaan van de spoorwegen. Dat is noodzakelijk voor verbetering en verdere groei van het treinverkeer. Reizigers en verladers kunnen er dan meer op vertrouwen dat de treinreis zonder vertraging en comfortabel verloopt. De samenleving investeert daar via het ministerie van Infrastructuur en Milieu, gemeenten en provincies jaarlijks ruim 1 miljard euro in.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail