Nieuwe baan voor Karla Peijs

Den Haag – De Ministerraad stemt in met de benoeming van minister Karla Peijs (CDA) tot Commissaris van de Koningin van de provincie Zeeland, per 1 maart 2007. De Provinciale Staten van Zeeland hadden de bewindsvrouw op 8 december 2006 voorgedragen aan het kabinet.

Minister Peijs volgt Wim van Gelder op die vanaf 1992 commissaris van Zeeland was. Van Gelder gaat per 1 februari 2007 met pensioen. Eerder dit jaar gaf Peijs (62) al aan geen tweede termijn als minister van Verkeer en Waterstaat te ambiëren. De minister liet toen nog doorschemeren dat het haar wel wat leek om lid van de Eerste Kamer te worden. ‘Ik wil nog wel graag doorwerken tot mijn zeventigste, alleen geen negentig uur per week meer’, sprak Peijs indertijd.

Op 27 mei 2003 werd Peijs benoemd tot minister van Verkeer en Waterstaat in het Tweede Kabinet-Balkenende. Daarvoor zat zij onder meer in het Europees Parlement en was zij van 1982 tot 1989 lid van de Provinciale Staten van Utrecht.