CBS CIJFERS

Minder geld naar infrastructuur

Bedrijven en organisaties hebben in april iets minder geïnvesteerd dan in dezelfde maand van 2021. Vooral in infrastructuur is minder geld gestoken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Overigens zijn niet alle investeringen gedaald. Zo is onder andere meer geld gegaan naar gebouwen.

Volgens het statistiekbureau zijn de investeringen op jaarbasis met 0,5 procent afgenomen. De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. De maand april 2022 had een werkdag minder dan april 2021. Investeringen zijn een belangrijke aanjager van economische groei. Het CBS houdt ook maandelijks bij of de omstandigheden voor investeringen zijn verbeterd of verslechterd. De omstandigheden voor investeringen zijn in juni nagenoeg gelijk aan die van april aldus de zogenoemde CBS Investeringsradar (ANP).

Auteur: Jacques Geluk