HOOGSPANNINGSNET

Dura Vermeer gaat voor Tennet mastfundaties versterken

Een hoogspanningsmast met nieuwe wapening Foto Dura Vermeer

Dura Vermeer heeft van Tennet de opdracht gekregen de fundaties van 49 kilometer aan hoogspanningsmasten tussen Eindhoven en Maasbracht aan te passen.

Tennet gaat de capaciteit verhogen van de bestaande 380kV-hoogspanningsverbinding. Tennet heeft Dura Vermeer gevraagd om de komende twee jaar de mastfundaties te verzwaren. De opdracht houdt ook in om de bereikbaarheid naar deze masten te verzorgen voor de lijnaannemers. In maart 2024 starten de werkzaamheden verdeeld over verschillende locaties op het tracé. In totaal betekent dit: 133 masten, 49 aanpassingen aan mastfundaties, ruim 18 kilometer aan bouwwegen, verdeeld over negen  gemeentes.

Diemen-Lelystad

Dura Vermeer is goed thuis in de materie. Eerder werden de fundaties van de hoogspanningsmasten tussen Diemen en Lelystad versterkt. Daar ging het om 155 masten en 95 aanpassingen en was ook de aanleg van bouwwegen (18,3 kilometer) in de opdracht inbegrepen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Oosterveld

Dura Vermeer gaat voor Tennet mastfundaties versterken | Infrasite
HOOGSPANNINGSNET

Dura Vermeer gaat voor Tennet mastfundaties versterken

Een hoogspanningsmast met nieuwe wapening Foto Dura Vermeer

Dura Vermeer heeft van Tennet de opdracht gekregen de fundaties van 49 kilometer aan hoogspanningsmasten tussen Eindhoven en Maasbracht aan te passen.

Tennet gaat de capaciteit verhogen van de bestaande 380kV-hoogspanningsverbinding. Tennet heeft Dura Vermeer gevraagd om de komende twee jaar de mastfundaties te verzwaren. De opdracht houdt ook in om de bereikbaarheid naar deze masten te verzorgen voor de lijnaannemers. In maart 2024 starten de werkzaamheden verdeeld over verschillende locaties op het tracé. In totaal betekent dit: 133 masten, 49 aanpassingen aan mastfundaties, ruim 18 kilometer aan bouwwegen, verdeeld over negen  gemeentes.

Diemen-Lelystad

Dura Vermeer is goed thuis in de materie. Eerder werden de fundaties van de hoogspanningsmasten tussen Diemen en Lelystad versterkt. Daar ging het om 155 masten en 95 aanpassingen en was ook de aanleg van bouwwegen (18,3 kilometer) in de opdracht inbegrepen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Bart Oosterveld