VAN OORD

Eerste monopile voor nieuw windpark

Plaatsen monopile 2022 Van Oord

Met het plaatsen van de eerste monopile is Van Oord gestart met de bouw van het offshore windpark Hollandse Kust Noord. Het project komt op 18,5 kilometer voor de kust van Egmond te liggen. De komende maanden wordt een totaal van 70 monopiles geplaatst.

De bouw van het windpark gebeurt in opdracht van CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco. Van Oord verzorgt het ontwerp, de enginering, de inkoop, de bouw en de installatie van de funderingen, de aanleg van de inter array kabels en het transport en installatie van de windturbines.

Voor de installatie van de monopiles roept de aannemer de hulp in van DEME, die daarvoor het offshore installatieschip Innovation inzet.

Het park Hollandse Kust Noord krijgt een capaciteit van 759 MW en zal naar verwachting minimaal 3,3 TWh per jaar produceren, genoeg voor meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens. Het park moet volgend jaar al operationeel worden.

Lees ook:

Van Oord krijgt opdracht voor offshore windproject in Polen

Vattenfall bouwt eerste waterstof producerende windturbine op zee

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Eerste monopile voor nieuw windpark | Infrasite
VAN OORD

Eerste monopile voor nieuw windpark

Plaatsen monopile 2022 Van Oord

Met het plaatsen van de eerste monopile is Van Oord gestart met de bouw van het offshore windpark Hollandse Kust Noord. Het project komt op 18,5 kilometer voor de kust van Egmond te liggen. De komende maanden wordt een totaal van 70 monopiles geplaatst.

De bouw van het windpark gebeurt in opdracht van CrossWind, een joint venture van Shell en Eneco. Van Oord verzorgt het ontwerp, de enginering, de inkoop, de bouw en de installatie van de funderingen, de aanleg van de inter array kabels en het transport en installatie van de windturbines.

Voor de installatie van de monopiles roept de aannemer de hulp in van DEME, die daarvoor het offshore installatieschip Innovation inzet.

Het park Hollandse Kust Noord krijgt een capaciteit van 759 MW en zal naar verwachting minimaal 3,3 TWh per jaar produceren, genoeg voor meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens. Het park moet volgend jaar al operationeel worden.

Lees ook:

Van Oord krijgt opdracht voor offshore windproject in Polen

Vattenfall bouwt eerste waterstof producerende windturbine op zee

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie