ASFALT TESTZONE

Innovatiestrook A58 officieel geopend

Opening Innovatieteststrook (bron VolkersWessels)

Directeur-generaal Michèle Blom van Rijkswaterstaat en Cees de Wijs, als lid van de raad van bestuur bij VolkerWessels verantwoordelijk voor de Divisie Infrastructuur Nederland, openden afgelopen vrijdag de Innovatiestrook A58 Kloosters bij Oirschot. Het gaat om een testlocatie voor duurzame wegenbouw.

De Innovatiestrook is een project van Rijkswaterstaat en VolkerWessels-ondernemingen Gebr. Van Kessel en KWS. Het idee is om op de 1400 meter afrit naar het benzinestation en de parkeerplaats Kloosters aan de A58 nieuwe technieken uit te testen, met name gericht op duurzame innovaties in de wegenbouw. Bijvoorbeeld nieuwe types fundering (onder het asfalt) met gebruik van meer natuurlijke materialen en een fundering die ook kan fungeren als waterberging.

Gemaaid bermgras

Ook kan er getest worden met diverse varianten asfalt met tenminste 60% hergebruik van bitumen en met wegmarkeringen van gerecycled thermoplast en duurzame, natuurlijke materialen. Verder experimenteren Rijkswaterstaat en de beide wegenbouwers met biobased wegmeubilair: reflectorplanken, verkeersborden, hectometerpalen en lichtmasten van gemaaid bermgras en gerecycled plastic. Ook volgt er een opstelling van een geluidsscherm, opgebouwd uit verschillende materialen.

Dubbel

Bijzonder aan de Innovatiestrook is dat deze dubbel is uitgevoerd. Tijdens de ombouw naar een nieuwe techniek kan de andere strook open blijven. De weg blijft dus open voor het verkeer.

LEES OOK:

Eerste meters asfalt aangelegd met elektrische asfaltspreidmachine

Hergebruikte dakbedekking wordt grondstof voor wegenbouw

Auteur: Redactie

Innovatiestrook A58 officieel geopend | Infrasite
ASFALT TESTZONE

Innovatiestrook A58 officieel geopend

Opening Innovatieteststrook (bron VolkersWessels)

Directeur-generaal Michèle Blom van Rijkswaterstaat en Cees de Wijs, als lid van de raad van bestuur bij VolkerWessels verantwoordelijk voor de Divisie Infrastructuur Nederland, openden afgelopen vrijdag de Innovatiestrook A58 Kloosters bij Oirschot. Het gaat om een testlocatie voor duurzame wegenbouw.

De Innovatiestrook is een project van Rijkswaterstaat en VolkerWessels-ondernemingen Gebr. Van Kessel en KWS. Het idee is om op de 1400 meter afrit naar het benzinestation en de parkeerplaats Kloosters aan de A58 nieuwe technieken uit te testen, met name gericht op duurzame innovaties in de wegenbouw. Bijvoorbeeld nieuwe types fundering (onder het asfalt) met gebruik van meer natuurlijke materialen en een fundering die ook kan fungeren als waterberging.

Gemaaid bermgras

Ook kan er getest worden met diverse varianten asfalt met tenminste 60% hergebruik van bitumen en met wegmarkeringen van gerecycled thermoplast en duurzame, natuurlijke materialen. Verder experimenteren Rijkswaterstaat en de beide wegenbouwers met biobased wegmeubilair: reflectorplanken, verkeersborden, hectometerpalen en lichtmasten van gemaaid bermgras en gerecycled plastic. Ook volgt er een opstelling van een geluidsscherm, opgebouwd uit verschillende materialen.

Dubbel

Bijzonder aan de Innovatiestrook is dat deze dubbel is uitgevoerd. Tijdens de ombouw naar een nieuwe techniek kan de andere strook open blijven. De weg blijft dus open voor het verkeer.

LEES OOK:

Eerste meters asfalt aangelegd met elektrische asfaltspreidmachine

Hergebruikte dakbedekking wordt grondstof voor wegenbouw

Auteur: Redactie