24 miljoen euro

Mourik Infra neemt N215 op de schop

mourik infra n215
De twintig kilometer lange N215 in Zuid-Holland loopt tussen Stellendam en Oud-Tonge. Mourik Infra maakt in de komende jaren werk van het deel tussen Dirksland en Oude-Tonge, ongeveer de helft van de totale weg. Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland gunt de vernieuwing van de N215 tussen Dirksland en Oude-Tonge aan Mourik Infra. Daarmee wordt het bedrijf verantwoordelijk voor de aanleg van een nieuwe rotonde, een fietsonderdoorgang, een ongelijkvloerse kruising en een extra ontsluitingsweg. De aanneemsom bedraagt bijna 24 miljoen euro. 

Zuid-Holland wil de doorstroming en verkeersveiligheid van het meer dan tien kilometer lange wegdeel verbeteren. De zoektocht naar een aannemer ging halverwege 2022 van start. Mourik Infra won de voorlopige gunning in april van dit jaar. Zoals de wet voorschrijft kregen andere bedrijven een paar weken de tijd om bezwaar te maken. De provincie heeft geen klachten ontvangen, dus is de gunning nu definitief.

De aannemer gaat een nieuwe rotonde en fietstunnel aanleggen bij bedrijventerrein De Tram. Bij de Oudelandsedijk wordt een ongelijkvloerse kruising gebouwd, bestaand uit een viaduct en in- en uitvoegstroken. Verder pleegt het bedrijf asfaltonderhoud aan de hoofdrijbaan en alle parallelwegen. Daarnaast wordt de parallelweg tussen Middelharnis en Nieuwe-Tonge verbreed. Tot slot valt ook de vervanging van verkeersborden en openbare verlichting onder de opdracht.

Planning N215

Tijdens de aanbestedingsprocedure gooide Mourik Infra hoge ogen op het gebied van duurzaamheid, prijs-kwaliteitverhouding en het minimaliseren van omgevings- en verkeershinder. Dat waren volgens de provincie een paar van de belangrijkste criteria voor de gunning. Volgens de huidige planning levert de aannemer het project tegen het einde van 2026 op. De provincie laat weten dat Mourik Infra na de zomer verwacht te beginnen met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het leggen van voorbelasting en het verleggen van kabels en leidingen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Mourik Infra neemt N215 op de schop | Infrasite
24 miljoen euro

Mourik Infra neemt N215 op de schop

mourik infra n215
De twintig kilometer lange N215 in Zuid-Holland loopt tussen Stellendam en Oud-Tonge. Mourik Infra maakt in de komende jaren werk van het deel tussen Dirksland en Oude-Tonge, ongeveer de helft van de totale weg. Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland gunt de vernieuwing van de N215 tussen Dirksland en Oude-Tonge aan Mourik Infra. Daarmee wordt het bedrijf verantwoordelijk voor de aanleg van een nieuwe rotonde, een fietsonderdoorgang, een ongelijkvloerse kruising en een extra ontsluitingsweg. De aanneemsom bedraagt bijna 24 miljoen euro. 

Zuid-Holland wil de doorstroming en verkeersveiligheid van het meer dan tien kilometer lange wegdeel verbeteren. De zoektocht naar een aannemer ging halverwege 2022 van start. Mourik Infra won de voorlopige gunning in april van dit jaar. Zoals de wet voorschrijft kregen andere bedrijven een paar weken de tijd om bezwaar te maken. De provincie heeft geen klachten ontvangen, dus is de gunning nu definitief.

De aannemer gaat een nieuwe rotonde en fietstunnel aanleggen bij bedrijventerrein De Tram. Bij de Oudelandsedijk wordt een ongelijkvloerse kruising gebouwd, bestaand uit een viaduct en in- en uitvoegstroken. Verder pleegt het bedrijf asfaltonderhoud aan de hoofdrijbaan en alle parallelwegen. Daarnaast wordt de parallelweg tussen Middelharnis en Nieuwe-Tonge verbreed. Tot slot valt ook de vervanging van verkeersborden en openbare verlichting onder de opdracht.

Planning N215

Tijdens de aanbestedingsprocedure gooide Mourik Infra hoge ogen op het gebied van duurzaamheid, prijs-kwaliteitverhouding en het minimaliseren van omgevings- en verkeershinder. Dat waren volgens de provincie een paar van de belangrijkste criteria voor de gunning. Volgens de huidige planning levert de aannemer het project tegen het einde van 2026 op. De provincie laat weten dat Mourik Infra na de zomer verwacht te beginnen met de voorbereidende werkzaamheden, zoals het leggen van voorbelasting en het verleggen van kabels en leidingen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.