Houten brug. Foto: Ingenieursbureau Fred Westenberg

Platform Bruggen bundelt kennis op nieuwe website

Foto: Ingenieursbureau Fred Westenberg

Met een nieuwe website wil Platform Bruggen alle kennis en initiatieven op het gebied van bruggen bij elkaar brengen. Daarnaast kunnen bruggenprofessionals er contact met elkaar onderhouden.

Het Platform Bruggen werd begin 2021 opgestart om alle kennis te bundelen die nodig is om de grote opgave in renovatie en vervanging het hoofd te kunnen bieden. In een interview met Infrasite legden Reinier Trommel en Fred Westenberg uit dat dat zo’n platform in hun ogen hard nodig is. Er ligt een enorme opgave in renovatie en vervanging van bruggen. De kennis om dat voor elkaar te krijgen is nogal versnipperd, dus het Platform Bruggen wil al die deskundigheid bundelen en benutten.

Zeven thema’s en werkgroepen

Het realiseren van een nieuwe website is daar een volgende stap in. Het platform “wil fungeren als een katalysator in de bruggensector om te zorgen dat alle partijen door de bomen het bos weer zien” en de vernieuwde site moet daarbij helpen. Er is over zeven thema’s informatie te vinden, waaronder aanbesteden, veiligheid, installaties en constructies & materialen. Bruggenprofessionals kunnen zich bovendien registreren en met elkaar in contact treden op de nieuwe website. Binnenkort wordt er meer over de activiteiten van de diverse werkgroepen online gezet.

Lees op Infrasite nog veel meer over bruggen, zoals de volgende artikelen:

Worstelt jouw bedrijf ook met het vinden en behouden van vakmensen? Neem dan op 9 november deel aan het gratis webinar van Infrasite waarin vier deskundigen tal van oplossingen aandragen.

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.