Hergebruik

Forse subsidie voor groeiende betonfabriek

De productie van kanaalplaatsysteemvloeren foto Olthof

De provincie Groningen heeft een subsidie van 2,5 miljoen euro toegekend aan betonproducent Olthof in Sappemeer. Het bedrijf bouwt nieuwe fabriekshallen en vernieuwt haar machinepark. Daarbij wordt het productieproces verduurzaamd. Verder gaat Olthof afvalstoffen als slakken en puin in het product verwerken.

Olthof Groep is onder meer leverancier van beton en bouwgrondstoffen. Het bedrijf levert beton voor gebruik in onder andere de agrarische sector, bouw, infra, industrie en energie. Olthof verdubbelt haar capaciteit in verband met een sterke vraag vanuit de woningmarkt naar prefab betondelen. De bestaande kanaalplatenfabriek wordt uitgebreid met extra productiebanen met bijbehorende verwerkingsmachines. Daarnaast wordt geïnvesteerd in een carrouselsysteem waarmee prefab-betonwanden worden geproduceerd.

Hoogovenslakken

Het gaat om een totale investering van meer dan 12 miljoen euro. Olthof schept hiermee 52 nieuwe banen. In de nieuwe situatie verwacht het bedrijf 75.000 ton steenachtige afvalstoffen te kunnen verwerken. Het gaat onder andere om vermalen gegranuleerde hoogovenslakken uit de metaalindustrie en om hergebruik van steen die vrijkomt bij sloopwerkzaamheden in de regio. Dit leidt tot grondstoffenbesparing en voorkomt schadelijke emissies naar bodem, water en lucht. Olthof wekt door middel van zonnepanelen op de daken van de productiehallen 1,7 megawatt aan stroom op en is hiermee energieneutraal.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld

Forse subsidie voor groeiende betonfabriek | Infrasite
Hergebruik

Forse subsidie voor groeiende betonfabriek

De productie van kanaalplaatsysteemvloeren foto Olthof

De provincie Groningen heeft een subsidie van 2,5 miljoen euro toegekend aan betonproducent Olthof in Sappemeer. Het bedrijf bouwt nieuwe fabriekshallen en vernieuwt haar machinepark. Daarbij wordt het productieproces verduurzaamd. Verder gaat Olthof afvalstoffen als slakken en puin in het product verwerken.

Olthof Groep is onder meer leverancier van beton en bouwgrondstoffen. Het bedrijf levert beton voor gebruik in onder andere de agrarische sector, bouw, infra, industrie en energie. Olthof verdubbelt haar capaciteit in verband met een sterke vraag vanuit de woningmarkt naar prefab betondelen. De bestaande kanaalplatenfabriek wordt uitgebreid met extra productiebanen met bijbehorende verwerkingsmachines. Daarnaast wordt geïnvesteerd in een carrouselsysteem waarmee prefab-betonwanden worden geproduceerd.

Hoogovenslakken

Het gaat om een totale investering van meer dan 12 miljoen euro. Olthof schept hiermee 52 nieuwe banen. In de nieuwe situatie verwacht het bedrijf 75.000 ton steenachtige afvalstoffen te kunnen verwerken. Het gaat onder andere om vermalen gegranuleerde hoogovenslakken uit de metaalindustrie en om hergebruik van steen die vrijkomt bij sloopwerkzaamheden in de regio. Dit leidt tot grondstoffenbesparing en voorkomt schadelijke emissies naar bodem, water en lucht. Olthof wekt door middel van zonnepanelen op de daken van de productiehallen 1,7 megawatt aan stroom op en is hiermee energieneutraal.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Oosterveld