DESIGNTECHNIEK

Octrooi voor betontegel van MBI

Een terras van GeoProArte-tegels foto MBI

Betonproducent MBI Group in Veghel heeft een octrooi gekregen op een techniek om betontegels te decoreren. Het gaat om een proces dat is gebruikt voor een nieuwe productielijn, de GeoProArte. De productielijn draagt de naam ‘De nieuwe Rembrandt’ vanwege de bijzondere designtechniek van Nederlandse bodem.

GeoProArte is een sterke betonnen tegel voorzien van een hoogwaardig design. Daarbij wordt het design middels een nieuwe designtechniek met uiterste precisie en binnen enkele seconden op een betontegel aangebracht. Daarmee krijgt de betontegel net zo’n mooie uiterlijk als een keramische tegen, vinden ze bij MBI. in staat de esthetiek van een keramisch design te behalen.

Weercondities

Het octrooi is op 17 oktober 2022 verleend voor de productiewijze van de GeoProArte® tegel. Het gaat om de manier waarop het design op het geruwde oppervlak van de betontegel wordt verkregen. Het verkrijgen van een mooi, uniform design op deze wijze is namelijk erg uitdagend. Het geruwde oppervlak is op zijn beurt weer nodig voor een betere slipweerstand. Zo is de GeoProArte® veilig om te belopen met verschillende weercondities. Een 4-voudige beschermlaag beschermt het design tegen vloeistoffen, vetten en zuren.

Designprijs

MBI kreeg niet alleen een octrooi voor de speciale tegeltechnologie. De tegel werd ook uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2022, de officiële designprijs voor Duitsland uitgereikt door het Duitse Ministerie van Economie en Technologie. MBI zegt dat er vanuit de hele wereld belangstelling is voor de tegel.

Lees ook:

Rotterdams bedrijf maakt kunstmatige riffen met de 3D-printer

Prefabliggers: van betonpuin naar hoogwaardig hergebruik

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Octrooi voor betontegel van MBI | Infrasite
DESIGNTECHNIEK

Octrooi voor betontegel van MBI

Een terras van GeoProArte-tegels foto MBI

Betonproducent MBI Group in Veghel heeft een octrooi gekregen op een techniek om betontegels te decoreren. Het gaat om een proces dat is gebruikt voor een nieuwe productielijn, de GeoProArte. De productielijn draagt de naam ‘De nieuwe Rembrandt’ vanwege de bijzondere designtechniek van Nederlandse bodem.

GeoProArte is een sterke betonnen tegel voorzien van een hoogwaardig design. Daarbij wordt het design middels een nieuwe designtechniek met uiterste precisie en binnen enkele seconden op een betontegel aangebracht. Daarmee krijgt de betontegel net zo’n mooie uiterlijk als een keramische tegen, vinden ze bij MBI. in staat de esthetiek van een keramisch design te behalen.

Weercondities

Het octrooi is op 17 oktober 2022 verleend voor de productiewijze van de GeoProArte® tegel. Het gaat om de manier waarop het design op het geruwde oppervlak van de betontegel wordt verkregen. Het verkrijgen van een mooi, uniform design op deze wijze is namelijk erg uitdagend. Het geruwde oppervlak is op zijn beurt weer nodig voor een betere slipweerstand. Zo is de GeoProArte® veilig om te belopen met verschillende weercondities. Een 4-voudige beschermlaag beschermt het design tegen vloeistoffen, vetten en zuren.

Designprijs

MBI kreeg niet alleen een octrooi voor de speciale tegeltechnologie. De tegel werd ook uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2022, de officiële designprijs voor Duitsland uitgereikt door het Duitse Ministerie van Economie en Technologie. MBI zegt dat er vanuit de hele wereld belangstelling is voor de tegel.

Lees ook:

Rotterdams bedrijf maakt kunstmatige riffen met de 3D-printer

Prefabliggers: van betonpuin naar hoogwaardig hergebruik

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie